زبان انسان یکی از مهم ترین اندام های بدن است.شاید فکر کنید رنگ زبان همیشه ثابت است ولی این یک تفکر اشتباه است چراکه رنگ زبان ممکن است به طیف رنگی زیادی دربیاید و حتی شکل ظاهری زبان نیز ممکن است تغییر کند. پس اگر شما هم متوجه تغییر رنگ زبان خود می شوید حتما این مطلب را تا انتها بخوانید!
رنگ زبان سالم?
ظاهر زبان هرکس ممکن است با دیگری متفاوت باشد ولی به صورت معمول رنگی که برای زبان سالم شناخته می شود رنگ صورتی می باشد که در بعضی روشن تر و در برخی دیگر ممکن است کمی تیره باشد.
رنگ های زبان ناسالم?
سفید: سفید شدن زبان ممکن است در اثر کم آبی باشد ولی معمولا به خاطر رشد لکه های سفیدی است که در اثر بیماری های قارچی به وجود آمده اند.برای از بین بردن این لکه ها داروهای ضد قارچی موثر هستند.
همچنین ممکن است عارضههای خوشخیمی مثل لوکوپلاکی یا لیکن پلان دهانی باعث بوجود آمدن این لکه ها شود و به ندرت ممکن است لکووپلاکی سرطانی نیز ایجاد شود.
قهوه ای:رنگ قهوه ای زبان معمولا خطری ندارد و ناشی از خوردن خوراکی های مختلف است.در برخی موارد نیز مصرف تنباکو موجب قهوه ای شدن رنگ زبان می شود که در این حالت دهان در معرض بیماری های بسیاری از جمله سرطان دهان قرار می گیرد.
قرمز:زبان قرمز رنگ و البته نه صورتی پررنگ خبر از کمبود ویتامین B می دهد که با مصرف مکمل های این گروه غذایی می توان مشکل قرمزی زبان را برطرف کرد.بیماری هایی همچون اگزما ،مخملک و بیماری های التهاب رگهای خونی نیز ممکن است باعث قرمز رنگ شدن زبان شما بشود.یک وضعیت نادر هم وجود دارد به نام زبان جغرافیایی که درآن صورت لکه های قرمز با حاشیه های سفید در امتداد زبان به وجود می آیند.
بنفش:بیماری های ریوی و مشکلات قلبی و گردش خون ضعیف ممکن است زبان شما را به رنگ بنفش دربیاورد.
زرد:مصرف سیگار و یا سایر تنباکوها ممکن است موجب زرد شدن زبان شما شود گاهی نیز ممکن است زرد شدن زبان ناشی از بیماری زردی ،پسوریازیس ویا مشکلات کبدی باشد.
آبی:آبی شدن زبان در اثر گردش ضعیف خون می باشد که مربوط به بیماری های ریوی و کلیوی می باشد.
سیاه:دیابت ممکن است موجب سیاه شدن رنگ زبان بشود ولی معمولا سیاهی زبان ناشی از رعایت نکردن بهداشت و رشد باکتری هایی بر روی زبان است.