خاگینه نوعی غذا است که به عنوان میان وعده، صبحانه و دسر مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از افراد این دسر خوش طعم را به صورت گرم و برخی به صورت سرد میل می کنند. خاگینه معمولا با تخم مرغ، شکر، زعفران، بکینگ پودر، وانیل، ماست و … درست می شود و بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد. تعدادی از افراد برای سالم و مقوی شدن خاگینه، هنگام پخت به جای شربت از شیره ی انگور استفاده می کنند.

دسر مغزدار و خوشمزه تبریز | با دستور پخت آسان

دسر مغزدار و خوشمزه تبریز | با دستور پخت آسان

روش تهیه ی خاگینه مغزدار تبریزی

این غذا یک صبحانه ی عالی برای بانوان باردار، کودکان و نوجوانان می باشد. در این مطلب تصمیم داریم روش تهیه ی خاگینه به سبک تبریزی ها را به شما عزیزان آموزش دهیم. اگر به خوردن خاگینه مغزدار تبریزی علاقه دارید، با ما همراه شوید.

مواد لازم برای تهیه خاگینه مغزدار تبریزی:

تخم مرغ 2 عدد
ماست سفت 2 قاشق غذا خوری پر
آرد سفید 2 قاشق غذا خوری
بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
وانیل به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم
مغز گردو خرد شده به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه:

شکر نصف پیمانه
آب نصف پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
هل دو عدد
زعفران دم کرده به مقدار لازم

دستور پخت شربت خاگینه:

برای تهیه شربت خاگینه ابتدا نصف پیمانه شکر و نصف پیمانه آب و یک چهارم پیمانه گلاب و 2 دانه هل و مقداری زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید کمی غلیظ شود. پس از غلیظ شدن، شربت آماده است، بگذارید خنک شود، برای خنک شدن می توانید آن را درون یخچال قرار دهید.

دستور پخت خاگینه مغزدار تبریزی:

برای تهیه خاگینه 2 عدد تخم مرغ و مقداری وانیل را با همزن خوب بزنید و بعد 2 قاشق غذاخوری پر ماست سفت و 2 قاشق غذاخوری آرد سفید و یک قاشق بکینگ پودر را اضافه کنید و با قاشق آن ها را هم بزنید. تابه را روی حرارت گرم کنید و درون آن روغن بریزید. هنگامی که روغن داغ شد، نصف مواد خاگینه را داخل تابه بریزید و درب آن را ببندید. هنگامی که خاگینه کمی خودش را گرفت، مقداری مغز گردو خرد شده به آن اضافه کنید و روی آن پودر دارچین بپاشید. سپس بقیه مواد خاگینه را روی آن بریزید و درب آن را بگذارید تا حسابی پف کند. پس از آنکه خاگینه خودش را گرفت، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. وقتی دو طرف خاگینه کاملا پخت و طلایی شد، شربت خنک شده را روی آن بریزید.

نکات مهم در مورد پخت خاگینه:

• اندازه شربت و میزان شکر آن سلیقه ای است. شما می توانید میزان شکر و حتی کل شربت را کم و زیاد کنید.

• هنگام پخت خاگینه می توانید از دمکنی استفاده کنید.

• اگر فاصله قابلمه با شعله تان کم است، از شعله پخش کن استفاده کنید تا آرام بپزد و نسوزد.

• اگر می خواهید خاگینه پف کند، برای این مقدار از قابلمه کوچک مثل قابلمه های نوزادی استفاده کنید.