ایرانیا از زمان های گذشته برای درمان بعضی بیماری ها ترجیح میدن که از داروهای گیاهی بیشتر از دارو های شیمیایی استفاده کنن.شاید به این دلیل باشه که داروهای گیاهی اثرات شیمیایی ندارن و دسترسی بهشون آسونتره و قیمت کمتری دارن.

همچنین خیلی از ماها ترجیح میدیم از داروهای گیاهی به صورت دمنوش استفاده کنیم .در حال حاضر تقریبا تو آشپزخونه ی همه انواعی از گیاهان پیدا می شه که می تونیم از دمنوش اونها استفاده کنیم.

یکی از دمنوش هایی که اکثرا تو همه خونه ها پیدا میشه دمنوش گیاه گل گاو زبانه.چون تو این دور و زمونه بیشتر افراد به علت مشکلات زیادی که توی جامعه یا خانوادشون وجود داره دچار استرس و اضطراب هستن و برای کاهش اونا به جای استفاده از داروهای شیمیایی از دمنوش گل گاو زبان استفاده میکنند تا باعث آرامش اعصابشون بشه و احساس راحتی داشته باشن.

گیاه گل گاو زبان خواص خیلی زیاده دیگه ای هم داره که مصرف اون از لحاظ طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف توصیه میشه.در این مقاله ما قصد داریم شمارو با خواص های بیشتر این گیاه آشنا کنیم و تا حد امکان از مصرف داروهای شیمیایی که عوارض زیادی دارن جلوگیری کنیم.

البه باید بگیم که درمان بعضی بیماری ها فقط با داروهای شیمیایی امکان پذیره و ممکنه با داروهای گیاهی سازگاری نداشته باشن. پس بهتره قبل از خود درمانی با پزشک مربوطه مشورت کنین.

گیاه گل گاو زبان

پیش از بررسی موارد مصرف و مزیت‌های استفاده از این گیاه، بهتر است به‌صورت مختصر آن را بشناسیم. این گیاه که گونه‌های بسیار متعددی دارد، به‌صورت دمنوش مورداستفاده قرار می‌گیرد. این گیاه عموما در کوهستان‌ها و مناطقی پوشیده از دشت‌ها رشد می‌کند و گل‌های آن که معمولا بنفش رنگ هستند، خاصیت دارویی دارد.

این گل یک گیاه علفی یک‌ساله است که معمولا ارتفاع آن به ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد. ساقه آن شیاردار است و برگ‌های آن ساده و مخملی است. معمولا این گیاه خودرو در ایران در دامنه کوه‌های البرز می‌روید. در مناطق شمالی ایران هم این گیاه به‌صورت خودرو در دامنه کوه‌ها رشد می‌کند. قسمت مصرفی این گیاه، بخش برگ و گل آن است.

نام علمی گل گاو زبان Echium است. سرده اصلی Echium است و از آن‌گونه‌های متعددی مجزا می‌شود که هرکدام به یک منطقه جغرافیایی مربوط می‌شود. مهمترین دسته‌بندی این گیاه، گل گاو زبان ایرانی و گل گاو زبان اروپایی است. به گل گاو زبان به انگلیسیViper’s-buglosses گفته می‌شود. سوال مهم دیگر این است که آیا طبع گل گاو زبان گرم است یا سرد؟ در طب سنتی طبیعت این گیاه گرم و تر (مرطوب) معرفی شده‌است.

دمنوشی که خاصیت ضد سرطانی و ضد التهابی دارد

دمنوشی که خاصیت ضد سرطانی و ضد التهابی دارد

نحوه مصرف گل گاو زبان به چه صورت است؟

به‌صورت رایج در ایران، این گیاه به‌صورت دمنوش مورداستفاده قرار می‌گیرد. گل‌های این گیاه بعد از برداشت خشک شده و سپس آن را به‌عنوان چای یا دمنوش این گیاه مصرف می‌کنند. گاهی هم این گیاه به همراه سایر گیاهان و دم‌نوش‌های گیاهی در قالب یک نوشیدنی ترکیبی گرم مصرف می‌شود.

یک حالت دیگر مصرف این گیاه به‌صورت عرق است. عرق به‌دست‌آمده از این گیاه همان خواص دارویی و درمانی را ارائه دهد. اما بیشترین حالت استفاده از این گیاه به‌صورت چای است. چای گل گاو زبان طعم و عطر بی‌نظیری دارد و بسیاری از آن به‌عنوان یک نوشیدنی اصلی استفاده می‌کنند.

در برخی کشورها، خصوصا کشورهای اروپایی از گل خشک شده این گیاه یا گل تازه آن در انواع سالاد و سوپ استفاده می‌شود. نوع دیگر مصرف این گیاه، مصرف دانه یا بذر گل گاو زبان است. روغن‌های به‌دست‌آمده از این دانه‌ها می‌توانند به‌صورت موضعی برای موارد درمانی متعددی مصرف شوند.

روش دم کردن گل گاو زبان به چه صورت است؟

طرز دم کردن گل گاو زبان به این صورت است که ابتدا مقدار مناسبی از گل‌های این گیاه را در یک قوری ریخته و سپس کمی آب جوش را به آن اضافه می‌کنند. حداقل برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بعد، دمنوش دم آمده و آماده مصرف می‌شود

خواص گل گاو زبان چیست؟

این گیاه دارویی و بسیار مفید مزیت‌های زیادی دارد. از این گیاه برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود و یکی از گیاهان بسیار مهم در طب سنتی است. در این گیاه می‌توان به منابع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها، آنتوسیانین‌ها، گاما لینولئیک اسید، کولین، ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، منیزیم، کلسیم، آهن و پتاسیم دست‌یافت. باتوجه‌به تمام این موارد، می‌توان فواید بسیار متعددی را برای این گیاه در نظر گرفت.

جالب است بدانید که پس از جنگ‌های صلیبی این گیاه از اسپانیا به سرتاسر اروپا گسترش پیدا کرد و از آن جا بود که از این گیاه برای خواص دارویی که داشت استفاده شد. ابوعلی سینا در کتاب قانون خود درباره این گیاه به‌دفعات صحبت کرده بود و از آن جایی که این کتاب مورد قبول اکثر اساتید پزشکی اروپایی بود، این گیاه به‌صورت ویژه‌ای در اروپا نیز برای موارد درمانی موردتوجه قرار گرفت.

مهم‌ترین فواید این گیاه را می‌توان برای درمان استرس، کاربرد این گیاه در تنظیم فشارخون، خاصیت گل گاو زبان برای درمان معده درد و مشکلات گوارشی، خواص گل گاو زبان برای سرماخوردگی و درمان سرفه، رفع مشکلات استخوان‌ها و بهبود کیفیت خواب در نظر گرفت.

خاصیت ضدسرطانی، ضددرد، ضدالتهابی و خواص ضدافسردگی، خاصیت ضد سرفه، ضدعفونی‌کنندگی و ضدویروسی گل گاو زبان در طب سنتی تأیید شده‌است.

برچسب گذاری شده در:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,