ویتامین C از مواد ضروری برای ایمن نگه داشتن بدن و محافظت از انواع بیماریهاست. اکثرا فکر میکنیم که بیشترین ویتامین C را پرتقال دارد به این دلیل که خوردن آن در زمستان بسیار توصیه میشود تا از سرما خوردگی و انواع ویروس های دیگر در امان بمانیم. اما جالب است بدانید جعفری 3 برابر بیشتر از پرتقال، ویتامین C دارد و مصرف آن سرشار از خواص و فایده برای بدن است.
گیاه جعفری از انواع بیماری های گوارشی و کلیه پیشگیری میکند و همچنین میتوانید از جعفری بجای جویدن آدامس که پر از قند و مواد مضر است استفاده کنید این سبزی خوشمزه بعنوان یک خوشبوکننده دهان برای شما عمل خواهد کرد. در ادامه 17 خاصیت جعفری را مطالعه میکنید.
خواص شگفتانگیز جعفری
- جعفری ۳ برابر پرتقال ویتامین (c) و ۲ برابر اسفناج، آهن دارد.
- میزان هورمونهای زنانه را تنظیم میکند.
- منبع عالی ویتامین A و فولات است.
- دارای روغن فرار است که طبق آزمایشهای اولیه مانع تشکیل تومور به ویژه در ریه میشود.
- روغن فرار این گیاه، ماده سرطان زای موجود در دود سیگار و دود زغال را هنگام کباب کردن خنثی میکند.
- فولیک اسید موجود در آن مانع بروز سرطانهای روده بزرگ و گردن رحم میشود.
- ترکیبهای مفید آنتی اکسیدان آن به نام فلاوانوئیدز با مولکولهای حاوی اکسیژن ترکیب میشود و مانع آسیب به سلولها میشود.
- فولیک اسید در جعفری، ماده مغذی حیاتی برای حفظ سلامت قلب و عروق به حساب میآید.
- مصرف کم مواد غذایی حاوی ویتامین c مانند جعفری خطر بروز آرتریت روماتوئید را ۳ برابر میکند.
- بوی بد دهان را از بین میبرد.
- از آن جا که جعفری خاصیت ادرارآور دارد، در کاهش وزن موثر است.
- کلیهها را تصفیه میکند.
- به دستگاه گوارش کمک میکند.
- دم کرده جعفری خشکی عضلات و درد مفاصل را کاهش میدهد.
- دم کرده این گیاه دوره قاعدگی را منظم میکند و علایم قبل از قاعدگی را کاهش میدهد.
- کاهش دهنده استرس است.
- کلسیم موجود در آن استخوان و دندانها را تقویت میکند.