لوکومادس نوعی دسر یونانی است که به آن لقمه یا لوکما هم می گویند. این دسر خوشمزه با وانیل، عسل، خمیر مایه، گردو، شیر و … درست می شود و طعم فوق العاده ای دارد. دسر لوکومادس بسیار کم هزینه است و از لحاظ ظاهر مشابه بامیه می باشد. لوکومادس را می توانید به عنوان عصرانه در کنار چای و قهوه استفاده کنید. علاوه بر این، لوکومادس یک گزینه ی عالی برای پذیرایی از مهمان ها می باشد.
روش تهیه ی دسر لوکومادس
روش درست کردن لوکومادس بسیار راحت است و شما به آسانی می توانید آن را برای پذیرایی از مهمان هایتان درست نمایید. اگر علاقه دارید این دسر خوش طعم را درست کنید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه لوکومادس:
- شیر یا آب ولرم 3/4 لیوان
- خمیر مایه 3/4 قاشق سوپخوری
- عسل 1/2 قاشق چایخوری
- وانیل 1/4 قاشق چایخوری
- نمک 1/4 قاشق چایخوری
- آرد 1 و 1/4 لیوان
- شکر 1/2 قاشق چایخوری
- گردوی خرد شده و پودر دارچین برای تزیین
مواد لازم برای تهیه شربت لوکومادس:
- عسل نصف لیوان
- شکر 1/3 لیوان
- دارچین یا چوب دارچین به مقدار لازم
- آب 1/3 لیوان
دستور پخت لوکومادس:
به گزارش سایت starbourse.ir؛ برای درست کردن لوکومادس، ابتدا 1/4 لیوان شیر گرم، مخمر و شکر را داخل لیوان بریزید و درب آن را بگذارید و حدود 5-10 دقیقه کنار بگذارید تا فعال شود. آرد، نمک، وانیل و عسل را با هم مخلوط کنید و مخمر و شیر فعال شده را اضافه کنید و کمی هم بزنید و شیر ولرم باقی مانده را کم کم اضافه کنید. این خمیر شل و چسبنده است و نیازی به اضافه کردن آرد نیست اگر خمیرتان سفت شده بود، مقداری شیر ولرم به آن اضافه کنید و اگر خمیرتان روان بود به آن کمی آرد اضافه کنید و روی آن را بپوشانید و خمیر را حدود 1/5 الی 2 ساعت کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود و روی آن حالت حباب بزند. در این حین به سراغ تهیه ی شربت بروید. همه ی مواد را با هم داخل قابلمه ای بریزید و مخلوط کنید. سپس آن را روی شعله ی ملایم قرار بدهید. اصل شربتِ این شیرینی از چوب دارچین تهیه شده است و اگر به طعم دارچین علاقه ی زیادی دارید می توانید از پودر دارچین استفاده کنید. میزان پودر دارچین نباید زیاد باشد، زیرا تلخ می شود. زمانی که شکر حل شد، اجازه دهید 2-3 دقیقه ی دیگر بجوشد، سپس آن را خاموش کنید. در مرحله ی بعد درون قابلمه ای روغن مایع فراوان بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود. این خمیر را به علت شل بودن نمی توانید با دست بردارید و داخل روغن بریزید. یک ظرف کوچک روغن کنار دستتان قرار دهید و با 2 تا قاشق مرباخوری که یکی از آن ها را چرب کرده اید. از خمیر بردارید و داخل روغن داغ قرار دهید و اجازه دهید خمیر سرخ شود. سپس خمیر سرخ شده را داخل سبدی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود. بعد از اینکه خنک شد، آن ها را داخل شربت قرار دهید و بعد خارج کنید. در پایان با گردوی خرد شده و پودر دارچین و یا پودر پسته و … دسر را تزیین کنید.
نکته مهم در رابطه با تهیه لوکومادس:
* اگر لوکومادس ها داغ باشند و آن ها را داخل شربت قرار دهید، لوکومادس ها شربت زیادی را جدب می کنند و خمیری می شوند. پس بهتر است اجازه دهید کاملا خنک شوند و بعد آن را درون شربت قرار دهید.