چرا حجم اینترنت زود تموم میشه؟
شبکههای اجتماعی مثل تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و… بسته به تنظیمات شما (فعال یا غیرفعال بودن دانلود خودکار) ممکنه فایلهای رسانهای از جمله عکس، فیلم، موسیقی و… رو بدون اطلاع شما دانلود و حجم زیادی از اینترنت شما رو مصرف کنن.
اجرای اپلیکیشنها در پسزمینه
نکتهی دیگر، اجرای اپلیکیشنها در پسزمینه است. شبکههای اجتماعی نظیر توییتر درصورت فعال بودن در پسزمینه تلاش میکنند ازطریق حجم اینترنت، فید خود را بهروز نگه دارند. مواردی اینچنینی ممکن است در نگاه اول چندان بهچشم نیاید، اما روی کاهش حجم اینترنت در بلندمدت تأثیر محسوسی میگذارد.
وبگردی ممکن است در بلندمدت تأثیر محسوسی روی مصرف بیشازحد حجم اینترنت بگذارد
اگر به استفاده از سرویسهایی مثل اپل موزیک و اسپاتیفای علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم حتما نسخهی اشتراکی آنها را تهیه کنید تا امکان ذخیرهی فایل موسیقی برایتان فراهم شود (اپل موزیک نسخهی رایگان ندارد، اما اسپاتیفای موسیقیها را رایگان نیز پخش میکند).
اگر چنین کاری انجام ندهید، هر بار که موسیقی گوش کنید حجم آن موسیقی از حجم اینترنت شما کم میشود.
بسیاری از کاربران در نگاه اول اهمیت زیادی به این موضوع نمیدهند، اما بهمرور زمان همین سرویسهای استریم موسیقی میتوانند روی تمام شدن اینترنت زودتر از موعد مقرر، بسیار تأثیرگذار باشند. این موضوع برای سرویسهای پادکست نیز صدق میکند.
دلایل اتمام سریع حجم اینترنت و راه های جلوگیری از آن
اگر شما از میزان دانلودهای خود آگاهید و میدانید در ماه چقدر فیلم، عکس و آهنگ را دانلود میکنید و همچنان بر این عقیده هستید که حجم اینترنت شما خیلی زودتر از زمان مشخص شده تمام میشود، باید به نکات زیر به خوبی توجه کنید تا بتوانید از این پس، مصرف اینترنت خود را به حداقل برسانید.
1- سیستم عامل گوشی و کامپیوتر دانلود خودکار دارند
یکی از دلایل مهم مصرف و از دست دادن حجم اینترنت، مربوط به بروزرسانی خودکار سیستم عامل است. خوشبختانه در اکثر گوشیهای اندروید، آپدیت اصلی سیستم عامل، به صورت دستی انجام میپذیرد. اما اگر حجم مصرف دیتای گوشی شما به طور ناگهانی بالا رفت، پیشنهاد میکنیم که بخش آپدیت سیستم عامل گوشی و سرویس های مربوط به آن مثل Google Services را بررسی کنید.
اگر متوجه روشن بودن آپدیت های خودکار شدید، باید آنها را غیر فعال کنید؛ چرا که غیرفعال کردن آپدیت های خودکار برنامهها و سیستم عامل، یکی از مهم ترین عوامل کاهش مصرف اینترنت است.
اگر بخواهیم این مورد را در ویندوز بررسی نماییم، میتوانیم به آپدیت های خودکار و آزار دهنده ویندوز اشاره کنیم؛ این مورد، یکی از مهم ترین دلایل مصرف اینترنت است و به راحتی باعث تمام شدن حجم اینترنت و کند شدن سرعت آن میشود.
2- بازی های آنلاین باعث افزایش مصرف اینترنت شما میشوند
بسیاری از بازی های آنلاین و محبوب، مانند کلش آف کلنز (Clash of Clans)، وارکرفت (Warcraft)، فورتنایت (Fortnite) و.. با توجه به مدت زمان اتصالشان به اینترنت و طولانی شدن مدت زمان بازی، حجم اینترنت زیادی را مصرف میکنند. اگر مانند افرادی هستید که ترافیک ماهیانه یا حجم اینترنت نسبتا محدود و کم خریداری میکنند، باید مدت زمان بازی خود را کنترل کنید تا حجم اینترنت شما زودتر از موعد به پایان نرسد.
3- برنامه های کامپیوتر و گوشی، به صورت خودکار آپدیت میشوند
این مورد که شبیه به آپدیت خودکار سیستم عامل است، دشمن پنهانی حجم اینترنت شما است. نرم افزارهای نظیر فایرفاکس، تلگرام کامپیوتر و.. بدون اطلاع کاربر، خود را به نسخه های جدیدتر آپدیت میکنند. در تلفن های همراه هوشمند، نرم افزارهایی مثل بازار، گوگل پلی و…، در صورت نیاز و پس از اتصال به اینترنت، خود و نرم افزار های گوشی را به صورت اتوماتیک آپدیت میکنند. این آپدیت ها که یواشکی و بدون اطلاع کاربر صورت میپذیرد را باید غیر فعال کنید تا بیش از پیش حجم اینترنت خود را از دست ندهید.
4- فایل های رسانه ای هم باعث کاهش حجم اینترنت میشود
در در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و.. بسته به تنظیمات شما (فعال یا غیرفعال بودن دانلود خودکار) ممکن است فایل های رسانه ای از جمله عکس، فیلم، موسیقی و… بدون اطلاع شما دانلود شده و حجم زیادی زیادی از اینترنت شما را مصرف کنند.
احتمالا شما نیاز به تعداد زیادی از این فایل ها نداشته باشید و برای شما کاملا بی استفاده باشند، اما گاها حجم موارد دانلودی در بعضی فایل ها به چندین گیگابایت میرسد و حجم اینترنت شما به سرعت پایان مییابد.
بنابراین توصیه میشود که دانلود خودکار این گونه برنامهها را متوقف کنید، با این کار، تا حد زیادی در مصرف اینترنت صرفه جویی کردهاید.
5- پخش خودکار موزیک و ویدیو؛ معضل دیگر کاهش حجم اینترنت
اگر میخواهید حجم مصرفی اینترنت شما در این حوزه صرفه جویی شود، میبایست پخش خودکار ویدیو را در شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و اینستاگرام و … را فورا غیر فعال نمایید. زیرا پخش خودکار، یک معضل آزار دهنده و در بیشتر اوقات پر هزینه است.
غیر فعال کردن پخش خودکار در برنامه یکی از مهم ترین عوامل جلوگیری از زود تمام شدن حجم اینترنت میباشد پس حتما توصیه میکنیم که این نکته را رعایت کنید.
6- برای کنترل حجم اینترنت از درایو ابری استفاده کنید
خیلی از افراد فکر میکنند مصرف و کاهش حجم اینترنت فقط به موضوع دانلود بر میگردد، اما در بعضی از سرویس دهنده های اینترنت میزان آپلود در اینترنت هم به عنوان ترافیک و مصرف ماهیانه در نظر گرفته شده و حتی اگر چندان دانلود هم نداشته باشید ولی آپلود فایل های شما برای دوستان بالا باشد به همان صورت محاسبه میشود.
پیشنهاد ما به شما این است که اگر از نرم افزارهای درایو های ابری نظیر دراپ باکس (Dropbox) و وان درایو (OneDrive) بر روی سیستم خود استفاده میکنید؛ برای کنترل میزان مصرف دیتای ارسالی و سرعت اینترنت حتما آپلود فایل ها را زمان بندی و از حالت خودکار خارج کنید