مایعی معطر که تو خونه ی همه ی ما هست و از خواص آن بی خبریم. یکی از پرکاربرد ترین عرقیات گیاهی، گلاب می باشد. این نوشیدنی خوشبو، خواص درمانی زیادی دارد و از گلاب برای خوش طعم کردن چای و ساخت عطر و.. استفاده می شود.
گلاب یکی از عرقیات خوش عطر می باشد که علاوه بر استفاده در آشپزی خاصیت های درمانی زیادی دارد.
فصل تابستان و بهار موقع چیدن گل محمدی و عرق گیری گل محمدی می باشد. گلاب از تقطیر گل محمدی بدست می آید،گلاب یکی از مایعات پرطرفدار است که خاصیت های درمانی بسیاری دارد.طبع گلاب گرم است و دارای خاصیت های درمانی بسیاری می باشد.
مزاج خیلی از افراد را می توان با گلاب تغییر داد و مزاجشان را کنترل کرد.خواص گلاب برای اعصاب بسیار زیاد است،و باعث کاهش فشار های عصبی می شود.
خاصیت های گلاب:
1- تب بر بودن:
وقتی کودکان تب خیلی شدید دارد، پاشویه توصیه می شود اما در آب پاشویه اش کمی گلاب بریزد به شدت این ترکیب تب بر می شود و سریعا تب کودک شما کاهش پیدا می کند.
2-آنتی بیوتیک:
گلاب خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و یک آنتی بیوتیک خانگی به حساب می آید، یک ضد ویروس و ضد گلو درد عالی به حساب می آید.
3-افزایش اشتها:
گلاب به شدت اشتها آور است و باعث افزایش اشتها شما می شود، کسانی که دچار بی میلی به غذا هستند مخصوصا کودکان، توصیه می شود گلاب را به غذایشان اضافه کنند.
4- آرام بخش اعصاب:
خوردن گلاب باعث آرامش اعصاب می شود و هم چنین برای کودکانی که بیش فعالی دارند بی نهایت آرامش بخش و مفید است.
5- درمان آفت دهان:
اگر دچار آفت دهان شده اید و یا دندان درد دارید گلاب را چند دقیقه در دهانتان قرقره کنید، گلاب آفت دهان و درد دندان را برطرف می کند.
6- درمان سوختگی:
حتما برای شما هم پیش آمده جایی از بدنتان دچار سوختگی شود، سریعا محل سوختگی را گلاب بزنید تا رد سوختگی و سوزش آن برطرف شود.
7- روشن کننده پوست:
گلاب بهترین روشن کننده پوست، بهترین شامپو برای ریزش مو، و هم چنین درمان کننده افسردگی بعد از زایمان در خانمها می باشد.
طرز تهیه شربت گلاب:
مواد لازم:
آب: ۳ لیوان دستهدار فرانسوی
شکر: ۶ لیوان دستهدار فرانسوی
گلاب: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
برگ خشک گل محمدی: به میزان دلخواه (برای تزیین)
مرحله اول: شکر و آب را بجوشانید
در ابتدای کار، شکر و آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند و دانههای شکر حل شوند. سپس حرارت را کم کنید و صبر کنید تا محلول به دست آمده، غلظت کافی پیدا کند.
مرحله دوم: گلاب را به شیره شکر اضافه کنید
بعد از قوام پیدا کردن شیره شکر، گلاب را به محلول بیفزایید و دوباره مواد را حرارت دهید تا وقتی که مایع شروع به جوشیدن کند. در صورت دلخواه میتوانید مقداری رنگ خوراکی (از هر نوع و رنگی) را به شربت اضافه کنید.
بعد از ۲ تا ۳ دقیقه از زمان جوشیدن، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید از دما بیفتد. شربت گلاب را بعد از سرد شدن، در بطریهای شیشهای بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.
مرحله سوم: شربت گلاب را درست کنید
برای درست کردن شربت گلاب، این محلول را با مقداری آب سرد مخلوط کرده و روی آن را با برگهای گل محمدی تزیین کنید. برای خوشطعم و خوشرنگ شدن هم میتوانید از آب میوههای مختلف مثل آب پرتقال، آب آلبالو، زعفران و … استفاده کنید.
ترکیب ۱/۳ از حجم لیوان با شربت گلاب و ۲/۳ از حجم آن با آب، میتواند شربت دلچسبی را بسازد. نوشیدن این شربت گلاب در ماه رمضان بسیار مفید است.