در این پست از سایت استار بورس معادل فارسی پریود یا قاعدگی ماهانه توسط فرهنگستان پارسی اعلام شد! را قرار دادیم . پریود یک کلمه انگلیسی به معنی دوره زمانی یا عادت ماهانه است . پریود یا عادت ماهانه در دخترانی که به سن بلوغ می رسند اتفاق می افتد . پریود به دلیل ترشح هورمان در دخترانی که به سن بلوغ رسیده اند ایجاد می شود . فرهنگستان پارسی واژه جدید به جای کلمه پریود یا عادت ماهانه ماهینگی را جایگزین کرده است …

معادل فارسی پریود یا قاعدگی ماهانه توسط فرهنگستان پارسی اعلام شد!

معادل فارسی واژه “پریود” اعلام شد

بیش از ١٠ واژه از جمله قاعدگی، رگل، پریود، حیض، عادت، ماهانه و حتی مریضی در محاورات برای توضیح این چرخه طبیعی به کار می رود؛ این عدم هماهنگی بر سکوت در خصوص صحبت درباره این دوره می افزاید.
معادل فارسی واژه “ماهینگی” به جای پریود برگرفته از ارتباط چرخه طبیعی خونریزی زنان و ارتباط آن با طبیعت و ماه می باشد.

 

یکی از اهداف مهم پژوهش، ترجمان دانش است که در این راستا دکتر نسیمه ستایش دانش آموخته دکتری تخصصی سلامت باروری با راهنمایی دکتر مریم دامغانیان، علاوه بر برگزاری همایش یک روزه “حقوق قاعدگی مثابه حقوق بشر”در ۷ خرداد ۱۴۰۲، و با توجه به نتایج پایان نامه و بازخورد افراد نسبت به واژه قاعدگی، با پیگیری های مکرر، موفق به تصویب تغییر واژه ” قاعدگی” به “ماهینگی” در فرهنگستان زبان و ادب فارسی در تاریخ ۱۴۰۲.۴.۱۳ شد.

 

قاعدگى یا خونریزى ماهانه در خانمه پدیده اى منظم و فیزیولوژیک أست و نشانه عملکرد سیستم بارورى زنان است حتی در نگاه اول هم پرداختن به موضوع سیکل های باروری زنان (با نام قاعدگی) بسیار ضروری و مهم است، زیرا نیمی از جمعیت جهان را زنان و دختران تشکیل می دهند و روزانه 800 میلیون نفر از آنها در حال تجربه کردن خونریزی ماهانه هستند. موضوعی که بخش طبیعی از زندگی زنان هست اما در بسیاری از فرهنگ ها رد پای تابو بودن در خصوص این موضوع باعث شده تا خیلی کمتر و یا سربسته در مورد آن صحبت شود.

 

در کشور ما نیز صحبت در این مورد اغلب به صورت سربسته می باشد و باورها و خرافات نیز در این مورد بسیار است. حتی عناوین مورد استفاده برای توصیف این دوره نیز اغلب مبهم هستند، بیش از 10 واژه از جمله قاعدگی، رگل، پریود، حیض، عادت، ماهانه و حتی مریضی در محاورات برای توضیح این چرخه طبیعی به کار می رود؛ این عدم هماهنگی بر سکوت در خصوص صحبت درباره این دوره می افزاید.

 

بنابراین نظر به اهمیت تقویت، نیرومندسازی و گسترش زبان فارسی و تجهیز آن برای برآوردن نیازهای روزافزون فرهنگی و علمی و با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم پژوهش، ترجمان دانش است که در این راستا دکتر نسیمه ستایش دانش آموخته دکتری تخصصی سلامت باروری (دانشگاه علوم پزشکی تهران) با راهنمایی دکتر مریم دامغانیان، و مشاوره خانم دکتر فرناز فرنام و دکتر محمود عباسی با توجه به نتایج پایان نامه و بازخورد افراد نسبت به واژه قاعدگی، نیاز به جایگزین برای واژه “قاعدگی” را ضروری می دانستند.

 

واژه ای که از لحاظ آوایی، ساختاری و مفهومی در بر گیرنده مفهوم زیستی و با کرامت از بخش طبیعی زندگی زنان باشد، که با پیگیری های مکرر، این تیم تحقیق موفق به تصویب تغییر واژه از ” قاعدگی” به “ماهینگی” در فرهنگستان زبان و ادب فارسی در تاریخ 1402/4/13 شد.

“ماهینگی” برگرفته از ارتباط چرخه طبیعی خونریزی زنان و ارتباط آن با طبیعت و ماه می باشد. ماه نماد الگوی چرخه ای است؛ از زمانی که شروع به رشد می کند تا به ماه کامل تبدیل شود، این پدیده مدام در طبیعت تکرار می شود.

 

همانطور که فازهای ماه شامل رشد و زوال است و نمادی از رشد در طبیعت است، فرآیند هر سیکل باروری نیز مانند تکمیل هلال ماه در یک سیکل 28 روزه (به طور میانگین) رخ می دهد.

تخمک در سیکل زنان در روز 14 مانند ماه کامل می شود و آماده باروری است که منبع آفرینش می باشد..

ماه منبع الهام، تخیل، فکر و اندیشه ی انسان های خلاق هنرمند و متفکر بوده است، که استفاده از این واژه می تواند در اصلاح باورهایی همچون بی منطقی دوره ای زنان به دلیل تغییرات هورمونی موثر باشد.

 

بنابراین استفاده از “دوره ماهینگی”، “ماهینه شدن” برای توصیف سیکل های طبیعی زنان واژه شایسته ای می باشد که می تواند آغازگر ایجاد نگرش مثبت به این بخش طبیعی از زندگی زنان و پایانی برای باورهای غلط در جامعه باشد.

پریود چیست ؟ عادت ماهانه به چه چیزی نسبت داده می‌شود؟

دلیل پریود شدن چیست ؟ پریود زنانه چیست ؟ زمانی که یک دختر به سن بلوغ می‌رسد، به دلیل ترشح هورمون‌ها، تغییراتی در ساختان خارجی و داخلی بدن او رخ می‌دهد. از رشد سینه او گرفته تا رشد مو زائد در نواحی مختلف بدن.

اما یکی دیگر از نشانه‌های بالغ شدن دختر، این است که در یک سنی، شاهد خونریزی از واژن خود می‌شود که این، اولین پریود، یا قاعدگی او خواهد بود.

دلیل اصلی پریود شدن، به این نسبت داده می‌شود که رحم، برای حمل جنین، یک لایه محافظتی ایجاد می‌کند تا در صورت شکل گرفتن لقاح، از جنین محافظت کند. این اتفاق به صورت ماهانه اتفاق می‌افتد.

اما زمانی که لقاح شکل نگیرد، این لایه مقاومت خود را از دست داده و از طریق واژن، از بدن خارج می‌شود.

دوران پریود، ممکن است با اختلالات جسمی و روحی و روانی همراه باشد. به همین دلیل، با شناخت این اختلالات، می‌توان تا حد زیادی این دوران را تحت کنترل خود در آورد.

عادت ماهانه یا پریود چیست ؟

جواب سوال پریود چیست به زبان ساده باید بگوییم پریود یا عادت ماهانه ، در زبان انگلیسی، تحت عنوان دوره ترجمه می‌شود. که تقریبا، معنای درستی هم دارد.

در واقع پریود، دوره‌ای است که تمام خانم‌ها از دوران بلوغ، تا دوران یائسگی با این چرخه دست و پنجه نرم می‌کنند.

شاید اولین جوابی که پس از عادت ماهیانه چیست به ذهنتان می‌رسد، موضوع خونریزی در این دوران است.

شاید بارزترین علامت دوران قاعدگی نیز همین موضوع باشد.

اما نکته‌ای که باید بدانید این است که علت این خونریزی چیست، آیا خطرناک است یا خیر؟ اختلال در هورمون در این دوران را چگونه می‌توان کنترل کرد و … .

پریود شدن، پریود نشدن، تاخیر در پریود و … همگی از مواردی هستند که به واسطه آن‌ها، می‌توان نتایج قاطعی را در مورد وضعیت یک دختر یا خانم دریافت کرد. همچنین با رنگ خونی در این دوران از واژن خارج می‌شود، می‌توان تا حد زیادی از بیماری‌ها و مشکلاتی که مربوط به این سیستم می‌شود، با خبر شد.

بنابراین، نه می‌توان گفت پریود شدن خوب است، نه بد. در واقع عملی طبیعی است که هر خانمی آن را در زندگی خود خواهد داشت.

علائم پریود چیست ؟

پریود شدن، دارای علائمی است که البته، شاید برای همه یکسان نباشد و یا شاید علائم آن در بین خانم‌ها با هم متفاوت باشد.

اما در کل، نشانه‌های قاعدگی چیست ؟

علائم پریود چیست

خونریزی

اولین موردی که در مورد پریود شدن مشهود است، خونریزی از قسمت واژن می‌باشد. این خونریزی، به دلیل ریزش پوششی است که به منظور بارداری، در رحم ساخته می‌شود. میزان خونریزی، با توجه به ژنتیک و طبیعت فرد، می‌تواند زیاد یا کم باشد. همچنین مدت زمان خونریزی نیز به برای هر کس متفاوت است.

مواد غذایی بسیاری هستند که سبب جلو افتادن پریود شما میشوند. برای اطلاع بیشتر حتما مقاله برای پریود شدن چی بخوریم را مورد مطالعه قرار دهید.

علائم جسمی

از مشکلات بزرگی که به پریود شدن نسبت داده می‌شود، احساس درد در برخی از نقاط بدن است. عمومی ترین این دردها، احساس درد در نواحی زیر شکم و کمر می‌باشد. گاها این درد به قدری است که بسیاری از خانم‌ها ترجیح می‌دهد قرص مسکن مصرف کنند. از طرف دیگر، پریود شدن ممکن است با درد در نواحی سینه، گرفتگی عضلات، اسهال و استفراغ و … نیز همراه باشد.

تغییر خلق

علائم روحی پریود چیست ؟ ترشح برخی هورمون‌ها در دوران قاعدگی، باعث می‌شود تا برخی از اخلاق‌ها مانند خشم، افسردگی، غم و … شامل حال خانم بشود. توصیه‌ای که به آقایان در این دوران می‌شود، ایجاد همدلی و آرامش دادن و دور کردن استرس از خانم است.

اختلال در خواب

پریود شدن بر روی خواب نیز تاثیر می‌گذارد. زمانی که یک دختر پریود می‌شود، دمای بدنش کمی بالاتر از دمای طبیعی بدن قرار می‌گیرد و این مسئله، باعث می‌شود تا فرد به راحتی به خواب عمیق وارد نشود.

برای راحت بودن پریود، می‌توان این دوران را با قرص مسکن، کیسه آب گرم و یک شریک خوب که کنار شما باشد، با آرامش به پایان رساند.

علت پریود چیست ؟

سوالی که شاید جواب آن را ندانید، این است که چه عاملی باعث رخ دادن پدیده پریود می‌شود؟ در واقع، بدن خانم‌ها، هر ماه تخمک آزاد می‌کند و برای بارداری و انجام لقاح آماده می‌شود.

به همین دلیل، درون رحم، به شکل خودکار، یک لایه محافظتی به وجود می‌آید که در صورت انجام لقاح، بتواند از جنین محافظت کند.

زمانی که اسپرم به تخمک رسیده و عمل رویان، یا تشکیل نطفه صورت می‌گیرد،

این نطفه به سمت دیواره رحم رفته تا در لانه‌ای که توسط رحم ساخته شده است قرار بگیرد.

زمانی هم که لقاح انجام می‌شود، پس از آن، تخمک گذاری انجام نمی‌شود. پس طبیعی است که لانه‌ تشکیل نشده و پریود شدن، اتفاق نمی‌افتد.

 

اما اگر برعکس این موضوع پیش بیاید و لقاح تشکیل نشود، لایه محافظی که پس از تخمک گذاری شروع به رشد کرده است، مقاومت خود را از دست داده و شروع به ریزش می‌کند از قسمت واژن، از بدن خارج می‌شود.

این اتفاق، معمولا هر ماه برای یک خانم اتفاق می‌افتد. حال ممکن است برای هر شخصی متفاوت باشد اما در کل، هر خانمی که طبیعت سالم و معمولی داشته باشد، به شکل ماهانه، با هدف بارداری تخمک آزاد می‌کند.

فواید پریود شدن چیست ؟

پریود شدن، در کنار مشکلاتی که به وجود می‌آورد، فوایدی را هم به همراه خواهد داشت. اول این که اختلال در پریود، می‌تواند مشکلاتی که برای این چرخه وجود دارد را تشدید کند. به همین دلیل، به جز در شرایط اضطراری، توصیه به استفاده از دارو‌هایی که پریود را عقب یا جلو می‌اندازند، توصیه نمی‌شود.

فواید پریود چیست

اما فواید پریود چیست ؟ از فوایدی که پریود شدن دارد، در اولین قدم این است که نشان می‌دهد بدن یک زن، در چرخه طبیعی خود قرار داشته و هیچ عامل یا بیماری در بدن زن وجود نداشته و خانم سالم می‌باشد. همچنین در دوران قاعدگی، پاکسازی رحم صورت می‌گیرد. به این معنی که سلول‌های مرده که درون بدن وجود دارد، از طریق خون از بدن خارج می‌شود.

 

یکی از فوایدی که به همراه پریود شدن می‌باشد، متعادل شدن کارکرد غده تیروئید است. با اعتدال کارکرد تیروئید، وزن بدن کنترل می‌شود و از چاقی جلوگیری خواهد شد. همچنین ایجاد تعادل در ترشح هورمون‌هایی نظیر استروژن و پروژترون، می‌تواند در استحکام استخوان‌های نقش مفیدی داشته باشد.

در مقاله‌ی ” ماساژ برای پریود شدن ” روشی خانگی برای سرعت بخشیدن در روند دوران قاعدگی پرداخته‌ایم.

زمان شروع اولین پریود و مدت زمان آن

زمان بلوغ شدن دختران، با توجه به ژنتیک، محل زندگی و شرایط آب و هوایی و موارد دیگر، می‌تواند در اولین پریود او موثر باشد. اما به شکل کلی، زمان بلوغ برای دختران، از بین 8 تا 15 سالگی می‌باشد که نشان دهنده در آمدن دختر از ظاهر بچگانه و وارد شدن به دنیای بزرگسالان می‌باشد. این بلوغ می‌تواند با بزرگ شدن سینه و رشد مو زائد در نقاط مختلف بدن و پریود شدن همراه باشد.

 

پیش از پریود شدن، ممکن است شاهد لکه‌هایی در این نواحی باشد. همچنین دوره عادت ماهانه ، معمولا از 28 تا 35 روز یک بار اتفاق می‌افتد که ممکن است برای هر شخص، مختلف باشد. همچنین دوران قاعدگی در بین دختران مختلف، از 2 تا 7 روز به طول می‌انجامد که این مورد هم می‌تواند با توجه به ژنتیک فرد، متفاوت باشد.

محصولات دوران قاعدگی چیست ؟

محصولات زیادی برای دوران قاعدگی وجود دارد که بهداشت فردی شخص را رعایت کرده و می‌تواند از ریخته شدن خون بر روی لباس جلوگیری کند.

اولین محصول که در بین تمامی افراد رایج است، نوار بهداشتی سلولزی می‌باشد که با قرار گرفتن بر روی لباس، از افتادن رد خون بر روی لباس جلوگیری می‌کند.

نوارها یا پدهای بهداشتی در سایزهای مختلف وجود داشته و که دختران و زن‌ها، می‌توانند از آن استفاده کنند.

محصولات دوران قاعدگی چیست

مورد دیگری که در این دوران مورد استفاده قرار می‌گیرد، تامپون می‌باشد. با قرار دادن تامپون در قسمت خارجی واژن، می‌توان از پس دادن خون به لباس جلوگیری کرد. چرا که این تامپون، تا یک میزان، قابلیت جذب خون را دارد. به همین دلیل، می‌توان تا چند ساعت از خونریزی به سمت بیرون، جلوگیری کرد.

 

کاپ قاعدگی، یکی دیگر از موارد بسیار مفید در این دوران به حساب می‌آید. طرز کار کاپ قاعدگی به این شکل است که باید آن را درون واژن و در قسمت دهانه رحم قرار داد و پس از پر شدن آن، آن را از واژن خارج کرده و خون جمع شده را به بیرون ریخت. باید دقت داشته باشید که این وسیله، برای دختران مناسب نیست و تنها برای زن‌ها کاربرد دارد.

علل پریودهای نامنظم

پریود نامنظم به چه معناست؟ موارد مختلفی را می‌توان به پریود نا منظم نسبت داد. زمانی که دوره عادت ماهانه ، نسبت به ماه قبل، به مدت یک هفته دیرتر یا زودتر اتفاق بیفتد و یا زمانی که میزان خونریزی، به نسبت به ماه پیش، تفاوت زیادی داشته باشد و یا دوره پریود شما متفاوت باشد، یعنی در یک دوره سه روز و در یک دوره 5 روز خون از دست بدهید، نشان دهنده این است که شخص، پریود نامنظم دارد.

عواملی که باعث پریود نامنظم می‌شود، عواملی مثل داشتن دستگاه داخل رحمی، انجام ورزش‌های سنگین، مصرف داروهای ضد بارداری، بارداری یا شیردهی، سندروم تخمدان پلی کیستیک و … می‌باشد. همچنین مواردی مثل استرس و یا کم کاری یا پرکاری غده تیروئید نیز می‌تواند دلیل به وجود آمدن پریود نا منظم باشد.

معادل فارسی پریود یا قاعدگی ماهانه توسط فرهنگستان پارسی اعلام شد!