با شروع فصل پاییز و زمستان همه نگران ابتلا به بیماری های فصلی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا هستند. یکی از عواملی که سبب میشود افراد بیشتر مستعد بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی در فصل پاییز شوند ضعف سیستم ایمنی بدن میباشد که میتوان با خوردن برخی غذاها و نوشیدنیها سیستم ایمنی بدن را تقویت نمود.
سیستم ایمنی بدن دائم در حال فعالیت میباشد و معین میکند که کدام سلولها به بدن تعلق دارد و کدام یک از آنها به عنوان مهاجم میباشند. بنابراین سیستم ایمنی بدن میبایست با دوز سالمی از ویتامینها و مواد معدنی تقویت شود.بر اساس گزارشات دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، میوه و سبزیجات از جمله موادی هستند که سرشار از ویتامین، مواد معدنی و مغذی هستند که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. اما با این وجود افرادی وجود دارند که به اندازه کافی این مواد را در طول روز دریافت نمیکنند.
راهکارهای سادهای وجود دارد که بتوان این مواد غذایی خوشمزه را در طول روز برای تقویت سیستم ایمنی مصرف کرد.
آب کلم
علاوه بر اینکه کلم یک سبزی خوشمزه و همه کاره میباشد حاوی ویتامینهای زیاد، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و … میباشد. کلم منبع غنی از ویتامین آ، ث، منیزیم، ویتامین ب ۶، مس و آهن میباشد. چغندرچون دارای منابع غنی از فولات و ویتامین میباشد توصیه برا این است که همراه با کلم مصرف شود.
آب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین ث و ویتامین آ میباشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد.
ترکیب آب توت فرنگی و کیوی
چون این میوهها دارای ویتامین ث میباشند اگر همراه با نعناع که دارای فولات، ویتامین، منیزیم و روی میباشد استفاده شود باعث تقویت سیستم ایمنی میگردد.
نکتهای که در اینجا لازم است گفته شود کمبود منیزیم باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و ایجاد عفونت می شود.
آب کدو تنبل
کدو تنبل سرشار از ویتامین آ، ویتامین ب۶، ویتامین E و روی میباشد. روی موجود در کدو تنبل سبب تولید سلولهای سفید خون و آنتی بادی میگردد که در مقابله با عفونت مبارزه میکند.
آب هویج
از آنجایی که هویج دارای مقادیر زیادی بتاکارتون و ویتامین آ میباشد نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی بدن دارد و بدن را برای مقابله با عفونت کمک مینماید.
آب پرتقال و گریپ فروت
آب مرکبات مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو سرشار از ویتامین ث میباشند. ویتامین ث آنتی اکسیدانی است که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند. ویتامین ث موجود در این میوه ها سبب به وجود آمدن گلبولهای سفید خون با آنتی بادیها میشود که در نهایت به مقابله با مهاجمان خارجی کمک شایانی مینماید.
کمبود ویتامین ث باعث به وقفه افتادن بهبود زخم، ناتوانی در مبارزه با عفونتها و اختلال در پاسخ ایمنی بدن می گردد.