اگر در کنار غذا سالاد میل میکنید برای تهیه ی هر گونه سالاد این 2 دانه ی معجزه گر را فراموش نکنید تا از شر 100 نوع بیماری از جمله فشار خون و قند خون راحت شوید. برای افزودن این دانه ها به سالادتان هیچگونه طرز تهیه و ترفند خاصی وجود ندارد فقط کافیست آن را جزء مواد اولیه سالادهایتان قرار داده و به موادتان اضافه کنید. این دو دانه ی کوچک با خاصیت عجیب و شگفت انگیز، بذر کتان و سیاه دانه است.
مطالعات نشان داده افرادی که فشار خون بالایی دارند اگر بذر کتان به میزان 4 قاشق غذا خوری در روز استفاده کنند باعث کاهش فشار خون آنها میشود و این فقط یک نمونه از خواص این دانه است در ادامه ی این مطلب با ما همراه شوید و با خواص بذر کتان و سیاه دانه آشنا شوید.
خواص سیاه دانه :
دستگاه تنفس : حداقل دو مطالعه مدعی اثرات تنفسی سیاه دانه جهت درمان حساسیت، سرفه، التهاب ریه، آمفیزم، آسم، آنفلوآنزا است. در یک مطالعه بالینی، درمان با روغن سیاه دانه در ۱۵۲ بیمار مبتلا به حساسیت، شامل آبریزش بینی و آسم ریوی، مقدار IgE و ائوزینوفیل را کاهش داد و مصرف روغن سیاه دانه جهت درمان کمکی ، شرایط را تسکین می داد.
ضدالتهاب و ضددرد : مصرف سنتی سیاه دانه به صورت ضماد پودر شده دانه ها ، برای تسکین دردهای التهابی مثل روماتیسم، سردرد و بعضی مشکلات پوستی توسط مطالعات جدید به اثبات رسیده است.
ضد دیابت : سیاه دانه جهت کاهش فشار خون و دیابت در طب بومی جنوب شرق مراکش کاربرد داشته است. اثرات بسیار مفید ضد دیابتی سیاه دانه در مطالعات حیوانی هم به اثبات رسیده است .اما مطالعات بالینی بیشتری مورد نیاز است.
افزایش ایمنی بدن و ضد سرطان و آنتی اکسیدان : مواد استخراج شده از سیاه دانه اثرات پاک کننده رادیکال های آزاد را نشان دادند. یکی از مزایای بالقوه سیاه دانه کاهش سمیت داروهای ضدسرطان یا فاکتورهای آلوده کننده، به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی آن است. مطالعات در دهه های اخیر نشان می دهد مصرف مداوم سیاه دانه می تواند پسیستم ایمنی را بهبود می بخشد.
البته بر طبق مطالعات به نظر می رسد سیاه دانه بر خلاف تقویت سیستم ایمنی سلولی، سیستم ایمنی خونی را تضعیف کند، ولی مطالعات بیشتری در مورد این فرضیه نیاز است. همچنین مطالعات درون سلولی و حیوانی که بر روی روغن و مواد مؤثره سیاه دانه انجام شده است نشان می دهد دانه ها دارای خاصیت ضدتومور هستند هرچند که مطالعات بالینی در این مورد هم نیاز است.
بیماری های زنان : سیاه دانه محرک قاعدگی و افزاینده شیر است. یک مطالعه نشان داد که سیاه دانه اثرات ضدانقباضی در ماهیچه صاف رحمی موش دارد و مانع انقباضات خودبخودی می شود. مصرف عصاره دانه یک تا ده روز پس از آمیزش موش ها، سبب جلوگیری از حاملگی در آنان شده است.
سیاه دانه اثرات ضد نفخ و رفع کولیت را داشته و جهت رفع اسهال (ساده و خونی)، یبوست و تسکین بواسیر هم کاربرد دارد.
اثرات ضدمیکروبی و ضد انگلی : سیاه دانه به طور سنتی در درمان آب مروارید، آبسه، انگل و سایر آلودگی ها استفاده می شده است. اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچ، ضد ویروس و ضد کرم سیاه دانه در مطالعات حیوانی و سلولی گزارش شده است اما نیازمند مطالعات بالینی بیشتری در این زمینه است .
ویژگی های سیاه دانه
• سیاه دانه دارای طبیعت گرم و خشک در سوم است.
• خشک کننده رطوبات
• رفع درد سینه و تنگی نفس، ضد سرفه
• ضد استفراغ
• چاق کننده
• روغن آن با روغن زیتون و کندر جهت افزایش باه مأیوسین به صورت مالیدنی و نوشیدنی مفید است.
• مناسب برای بعضی بیماری های کبدی و طحال، از جمله در یرقان مفید است.
• خاصیت شکننده سنگ کلیه و مثانه دارد.
• ضد نفخ و به همراه سرکه دفع کننده اقسام کرم معده است.
• نوع کوبیده شده آن با گلاب برای زخم ساق پا مفید است.
خواص بذر کتان :
بذر کتان به دلیل توانایی خود در کاهش سطح فشار خون مشهور است.بررسی 15 مطالعه نشان داد که مصرف مکمل با محصولات بذر کتان، از جمله پودر بذر کتان، ممکن است به طور قابل توجهی سطوح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد – به ترتیب اعداد بالا و پایین در یک مطالعه این دانه ممکن است به ویژه برای کسانی که سطح فشار خون بالایی دارند موثر باشد.