اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که دچار حساسیت فصلی می شوید، از خوردن این خورش خوشمزه برای رفع حساسیت فصلی غافل نشوید.
خورش سویا و کلم بروکلی به علت داشتن سویا، هویج و کلم بروکلی جزو غذاهایی است که برای بیماران مبتلا به حساسیت فصلی بسیار مفید می باشد. هویج به دلیل داشتن بتاکاروتن و کلم بروکلی به علت داشتن ویتامین C، دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و به تقویت سیستم ایمنی و مقابله با آلرژی و حساسیت فصلی کمک می کنند.
سویا نیز حاوی امگا 3 است و با داشتن این ماده ی مغذی سبب محدود کردن واکنش های آلرژیک و کاهش علائم حساسیت می شود، بنابراین با مصرف این خورش فوق العاده می توانید به راحتی حساسیت فصلی خود را درمان کنید و علائم آن را کاهش دهید. این خورش خوش طعم علاوه بر ضد حساسیت بودن، کالری بسیار کمی دارد، پس برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند نیز بسیار مناسب می باشد.
روش تهیه ی خورش سویا و کلم بروکلی
مواد لازم برای چهار نفر:
- کلم بروکلی 400 گرم
- سویا 2 پیمانه
- پیاز بزرگ 1 عدد
- سیر 4 حبه
- هویج بزرگ یک عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری
- روغن به میزان لازم
- نمک، فلفل و زرد چوبه مقداری
دستور پخت:
ابتدا پیاز را پوست کنده، شسته و خلالی یا نگینی خرد کنید. سپس هویج را پوست کنده، بشویید و به شکل دلخواه برش بزنید. در تابهای روغن بریزید و بر روی حرارت بگذارید. پس از داغ شدن روغن، پیازها را در روغن تفت دهید. سیرها را هم له کرده و همراه پیاز سرخ کنید. سپس مقداری زردچوبه و فلفل به تابه اضافه کنید و سویای آماده را داخل تابه بریزید و خوب با مواد دیگر مخلوط کنید. بعد از کمی تفت دادن سویا، نوبت به اضافه کردن رب گوجه فرنگی و هویج خرد شده است. مدتی که از تفت دادن مواد گذشت مقداری آب به خورش اضافه کنید (تا حدی که آب بر روی مواد بیاید) و اجازه دهید تا هویج ها بپزند.
حدود 10 دقیقه به آخر پخت مانده، کلم بروکلی خرد شده را اضافه کنید و بعد از پخت خورش را سرو کنید. این غذا را، هم میشود با نان سرو کرد و هم با برنج.
فوت و فن
1 – برای آمادهسازی سویا آن را به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت در مقداری آب و نمک خیس کنید و بعد از این مدت در آبکش ریخته و با فشردن در دست آب آن را به خوبی بگیرید. حالا سویا آماده ی استفاده در غذا است.
2 – برای خوش رنگ شدن کلم بروکلی بهترین راه این است که در قابلمهای مقداری آب و نمک ریخته، روی حرارت بگذارید. پس از جوش آمدن آب، کلم بروکلی ها را در آن انداخته و بعد از مدتی آن ها را بیرون آورده و سریع زیر آب سرد بگیرید. این شوک حرارتی باعث ثابت ماندن رنگ سبز کلم بروکلی میشود.
نکته:
مقدار سیر در این غذا به سلیقه شما بستگی دارد. اگر دوست ندارید، می توانید مقدار آن را کم و یا حتی آن را حذف کنید.
منبع: بیتوته