این گیاه یک سبزی معطر است که در غذاهای مختلف از آن استفاده می شود و جایگاه خاصی در غذاهای ایرانی دارد. از تخم گشنیز به عنوان ادویه هم استفاده می شود، هم چنین از تخم گشنیز به عنوان یک ماده ی دارویی هم استفاده می شود.

خواص سبزی گشنیز

خواص سبزی گشنیز

گشنیز یک گیاه بسیار خوش عطر می باشد، که خواص بسیار زیادی دارد و از ساقه، برگ و تخم آن استفاده های زیادی می شود.

گشنیز حاوی ویتامین‌های A، C،B6 است و دارای مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است.

این گیاه خاصیت آنتی هیستامینی دارد و تاحدودی خواب آور است. مصرف آب گشنیز برای درمان بی خوابی مفید است.

گشنیز ادرار آور، قاعده آور، از بین بردن کرم های روده و معده، رفع زکام، افزایش شیرمادر، تقویت کننده معده و قلب.

تخم گشنیز به هضم غذا کمک می کند، روغن خارج شده از دانه گشنیز باعث هضم بهتر غذا می شود.

تخم گشنیز برای درمان دندان درد مناسب می باشد.

خواص تخم گشنیز

خواص تخم گشنیز

خواص تخم گشنیز

۱- درمان دیابت:

عصاره تخم گشنیز باعث ترشح انسولین می شود که باعث کنترل و تنظیم قند خون می شود‌.

۲- درمان ریزش مو:

تخم گشنیز برای رشد مو ها و جلوگیری از ریزش مو می کند، پودر گشنیز را با روغن زیتون مخلوط کنید و روی پوست سر خود بمالید.

۳- درمان جوش و آکنه:

تخم گشنیز را با عسل و زردچوبه قاطی کنید و روی پوست صورت خود قرار دهید، خاصیت ضدباکتری گشنیز باعث برطرف کردن جوش و آکنه می شود‌.

۴- درمان عفونت مثانه :

تخم گشنیز برای عفونت مثانه و عفونت ادراری مناسب است، تخم گشنیز را با آب مخلوط کنید به نسبت ۱ونیم قاشق غذاخوری گشنیز و دوفنجان آب، به صورت ناشتا مصرف کنید.

۵- درمان درد های قاعدگی:

تخم گشنیز به عنوان یک محرک رحم عمل می کند و درمان کننده و کاهش دهنده دردهای قاعدگی است.