عدس سرشار از فیبر بوده و به همین دلیل می تواند برای کسانی که مبتلا به دیابت،فشارخون و کلسترول بالا هستند مفید باشد. عدس یک ماده غذایی کامل برای گیاهخوران به حساب می آید؛زیرا ترکیب آن با ماکارونی و نان سبوسدار می تواند همهی عناصر پروتئینی که برای بدن ضروری هستند را بدون نیاز به گوشت و لبنیات فراهم سازد.
یک متخصص تغذیه غذای آلمانی Anya Schwingel-Exner نیز گفته است که فیبر غذایی به برقراری سطح قند خون،احساس سیری مدت دار و تحریک هضم غذا کمک شایانی می کند.
علاوه برآن این دانه خوراکی حاوی مقدار زیادی از ویتامین های گروهB،آهن و کلسیم می باشد،همچنین عدس دارای پروتئین بالاییست عدس خام شامل بیش از ۲۰درصد پروتئین است ولی هنگامی که عدس پخته شود میزان پروتئینش بین ۵تا۹ درصد تغییر پیدا می کند.
همان کارشناس تغذیه آلمانی افزود:عدس برای کسانی که به بیماری نقرس مبتلا هستند،مضر می باشد چونکه دارای پورین است که در بدن به اسیداوریک تبدیل شده و به مشکلات ناشی از نقرس شدت می دهد.