یکی از بیماری های خطرناکی که آمار بسیار بالایی در کشور ما دارد فشار خون بالا است که علت آن به تغذیه غلط و در نتیجه چاقی و اضافه وزن مربوط میشود. استفاده از انواع دمنوش در حالت کلی برای بدن فواید زیادی دارد اما میخواهیم دمنوش چای ترش را به شما معرفی کنیم که هم برای لاغری مفید است و هم از فشار خون بالا جلوگیری میکند. همچنین مصرف روزانه چای ترش برای افرادی که قند و چربی نیز دارند به شدت توصیه میشود. در ادامه از خواص این دمنوش فوق العاده و طرز تهیه و میزان مصرف آن را مطالعه بفرمایید.
دمنوش چای ترش
چای ترش در نقاط مختلف دنیا با نام های متفاوتی خوانده می شود. در ایران به نام های چای مکی یا چای مکه، چای قرمز و چای ترش شناخته میشود. یکی از مهمترین مهم ترین خواص چای قرمز، شباهت ترکیبات آن با انسولین است و این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد.
نوشیدنی این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام بخشی مناسب است و برعکس چای که باعث دفع آهن می شود چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می آید.
در عهد باستان از چای قرمز به عنوان شاداب کننده و رفع کننده عوارض بیماری های قلبی استفاده می گردید. مصرف این چای در برخی فرهنگها مانند چین، مکزیک و حتی اروپا وجود دارد. در سودان و مصر به عنوان یک نوشیدنی تشریفاتی در جشنهای رسمی از آن استفاده می شود. این چای را می توان به صورت سرد و گرم به همراه مقداری قند یا نبات یا حتی بدون شیرینی به عنوان یک نوشیدنی رژیمی لاغری مصرف کرد. در آمریکای لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است و بنام گل جامائیکا یا Sorrel، و شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده Karkade مشهور است.
تاثیر چای ترش بر کاهش فشار خون بالا
مطالعات علمی نشان می دهند که مصرف روزانه چای ترش می تواند برای افرادی با مقداری فشار خون بالا مفید باشد. در یک مطالعه شش هفته ای که در مجله تغدیه به منتشر شد، محققین کشف کردند که چای ترش نسبت به گروه دارونما، تأثیر بالایی در کاهش فشار خون سیستولیک دارد.این مطالعه بر روی ۶۵ فرد بزرگسال با فشار خون بالای خفیف یا پیش فشار خون انجام شد.
طرز تهیه چای ترش
افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای ترش اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، ۵ گرم از گل برگ های چای ترش را داخل یک فنجان ریخته و سپس آب جوش روی آن بریزید و سرپوشی گذاشته، ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.
دیگر خواص های چای ترش
- رشد مو و رنگ آن را سیاه می کند شوره آن را کاهش می دهد.
- روغن طبیعی این گیاه نرم کننده است.
- به عنوان رنگ طبیعی برای مو قابل استفاده است.
- قاعدگی را منظم می کند.
- گل آن در هضم غذا مفید است.
- مصرف مرتب این چای در ماه باعث می شود که فشار خون بالا به طرز چشمگیری پایین بیاید و در درمان دیابت نیز مؤثر است.
- چای قرمز حاوی آنتی اکسیدان است که در کاهش تراکم رسوب پربی در سرخ رگها مؤثر بوده و خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
- چای قرمز تأثیر خنک کنندگی دارد.
- افرادی که تحت رژیم می باشند یا بیماران کلیوی از این چای به عنوان ماده مدر استفاده کنند.
- این چای باعث کاهش کلسترول بدن می شود.