نان پیده ترکی، یکی از محبوب ترین نان های سنتی کشور ترکیه است. این نان سنتی خوشمزه و مقوی از کره، تخم مرغ، آرد، کنجد، روغن زیتون و … تهیه می شود و بافت نرم و طعم دلپذیری دارد. نان پیده در کشور ترکیه معمولا در ماه رمضان و در هنگام افطار توسط نانوایی های سراسر ترکیه پخته می شود. نان پیده انواع مختلفی دارد، برخی از افراد آن را به صورت ساده درست می کنند. اما تعدادی آن را به شکل پیتزا درست می کنند و درون نان را با موادی چون گوشت، سبزیجات و پنیر پر می کنند. در این مقاله قصد داریم روش تهیه ی نان پیده ی ساده را آموزش دهیم. اگر دوست دارید روش پخت این نان سنتی خوش طعم را یاد بگیرید و از آن در مهمانی ها و دورهمی های خود استفاده کنید. با ما همراه شوید.

نان خوشمزه به سبک ترکی

نان خوشمزه به سبک ترکی

روش تهیه ی نان پیده ترکی

مواد لازم:

آرد سه لیوان
شیر ولرم یک لیوان
شکر دو قاشق مرباخوری یا کمی بیشتر
روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
کره ۷۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
نمک یک چهارم قاشق چای خوری
خمیر مایه یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای رومال نان:

زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر دو قاشق غذاخوری
کنجد و تخم خرفه به مقدار لازم
شکر کمی

دستور پخت نان پیده ترکی:

آرد را سه بار الک کنید. سپس تمام مواد خشک را با هم مخلوط نمایید (حتی خمیر مایه). پس از آن کره را آب کنید و به همراه تخم مرغ، شیر ولرم و روغن زیتون در مرکز آرد که گود کرده اید، بریزید و به سرعت با نوک انگشتان خود مواد را مخلوط کنید. چسبندگی این خمیر عادی است پس سعی نکنید به آن آرد اضافه کنید و در صورت لزوم فقط کمی دستانتان را در آرد بزنید و خمیر را ورز دهید. با ورز دادن چسبندگی خمیر کاملا از بین می رود. وقتی خوب ورز دادید، حدودا ده دقیقه روی خمیر دستمال بکشید و به مدت یک ساعت در جایی گرم همانند فر خاموش آن را قرار دهید. بعد از یک ساعت پف خمیر را بگیرید و دوباره بگذارید ربع ساعت دیگر استراحت کند. پس از آن روی سطح صاف کمی آرد بپاشید و مقدار کمی از خمیر را بردارید و در این سطح صاف آرد پاشیده خمیر را با وردنه گرد پهن کنید. دور تا دور خمیر را بوسیله یک کاسه خط بندازید و با چاقو تعدادی خط وسط آن بزنید. سپس زرده و شیر را با هم مخلوط کنید و با برس به آرامی روی نان بکشید. پس از آن، بر روی سطح نان کنجد، تخم خرفه و در صورت تمایل کمی شکر بپاشید. سپس خمیر را دوباره در سینی به مدت ده دقیقه استراحت دهید. بعد از استراحت دوباره خط های روی نان را با چاقو عمیق کنید تا در اثر پخت از بین نرود. خمیر را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید. یک ظرف آب هم برای خشک نشدن نان ها در فر بگذارید. بعد از پخت کمی کره روی نان بکشید تا براق شود. با این مقدار خمیر می توانید یک نان بزرگ و سه نان کوچک به اندازه ی نعلبکی درست کنید.