? برنج باسماتی دانه های بلند و طعم معطری دارد و اغلب در بین غذاهای هندی ها مورد استفاده قرار می گیرد.حدود ۹۰ درصد برنج جهان، درآسیا تولید می شود، پرمصرف ترین برنج جهان، برنج سفید است که از کندن سبوس برنج قهوه ای بدست می آید. برنج یکی از غذاهای اصلی ایرانیان است ، در گروه غلات و حبوبات قرار دارد.قوت غالب در سفره های ما می باشد.

برنج انواع مختلفی دارد: برنج سفید برنج سبوس دار یا همان برنج قهوه ای.

ناگفته هایی درباره دانه ارزشمند به نام برنج

ناگفته هایی درباره دانه ارزشمند به نام برنج

طبع برنج ، طبعی تقریبا معتدل است ، برنج قهوه ای یا همان برنج سبوس دار ارزش غذایی بالاتری نسبت به برنج سفید دارد.

راه صحیح پختن برنج چیست و برای صرف برنج سالم باید چیکار کنیم؟

برای درست کردن برنج باید نکات زیر رعایت شود:

۱- رعایت نسبیت مساوی: نسبت درست برنج به آب، مثلا برای پختن ۲پیمانه برنج ۱ونیم پیمانه آب مورد نیاز است.

۲- به روش کته برنج را دم کنید: به این صورت که برنج را به همراه آب روی شعله کم بگذارید تا آب برنج خشک شود.

۳- درب قابلمه را ببنید: در هنگام درست کردن برنج درب قابلمه را ببنید این کار باعث می شود دانه های برنج توسط بخار به طور یکنواخت پخته شوند.

۴-مدت زمان جوشاندن برنج بین ۱۲ تا ۱۵ دقیقه باشد: مقدار برنج اگر کم باشد ۱۲ دقیقه کافی است ولی اگر حجم برنج زیاد است ۱۵ دقیقه برای جوشاندن آن کافی است.

۵- در قابلمه را برندارید: بخار باید درون قابلمه باشد تا برنج بپزد.

۶- اجازه دهید برنج ۱۰ دقیقه بماند: زمانی که قابلمه را از روی حرارت برمی دارید، اجازه دهید ۱۰ دقیقه به همان شکل بماند.

برنج فواید مختلفی دارد: از جمله اینکه دارای ویتامین ب است، حرکات روده را بهبود می بخشد و هم چنین قند خون را تنظیم می کند.

خواص برنج:

۱- تامین انرژی بدن
۲-کنترل کننده فشار خون
۳-کاهش سرطان
۴-محافظت از پوست
۵- پیشگیری کننده از آلزایمر
۶-بهبود عملکرد سیستم عصبی
۷-بهبود متابولیسم
۸-افزایش سلامت قلب
۹-تقویت سیستم گوارش
۱۰- رفع سندروم روده
۱۱-حفظ سلامت کلیه
۱۲- بهبود پوست صورت
۱۳-کاهش کم خونی
۱۴- رفع یبوست

خواص دانه برنج

خواص دانه برنج

مضرات حذف برنج از وعده های غذایی:

زمانی که مواد نشاسته ای از رژیم غذایی شما حذف شدن تمایل به خوردن مواد قندی دارید، که مصرف مواد قندی باعث پوسیدگی و خرابی دندان ها می شود . هم چنین مواد قندی چون سریع جذب خون می شود در طی فاصله ی کوتاهی شما احساس سیری می کنید ، این جذب سریع باعث افزایش گلوکز خون و ترشح انسولین می شود. در نتیجه پس از مدتی دچار افت قند خون می شوید.کربوهیدرات ها انرژی مورد نیاز سلول های عصبی را تامین می کنند.

برنج دارای ویتامین B می باشد، که با حذف برنج از وعده های غذایی خود ممکن است دچار ریزش مو شوید، چون برنج دارای ویتامینB و فیبر است، هم چنین برنج قهوه ای که کمی سفت تر از برنج سفید هست هم این خواص را دارد.

به دلیل حذف مواد نشاسته ای مفید از برنامه غذایی خود ممکن است همیشه دچار گرسنگی و ضعف باشید که این مسئله به روی آوردن شما به موادی که اصلا ارزش غذایی خوبی ندارند روی آورید که باعث افزایش چربی قند و فشار شما می شود.

از دیگر مضرات حذف برنج از وعده های غذایی این است که باعث به هم ریختن سیستم گوارشی شما می شود.

خوردن بیش از حد برنج هم عوارضی دارد، برای افرادی که قند خون بالایی دارند مضر است زیرا باعث بالا رفتن قند خون آنان می‌شود، هم چنین مصرف زیاد برنج برای زنان باردار هم توصیه نمی شود ، البته مصرف برنج در دوران بارداری مفید است اما مصرف زیاد از حد آن باعث افزایش وزن و همین طور دیابت بارداری می شود.

افرادی که قند خون دارند بهتر است به جای مصرف برنج سفید از برنج قهوه ای استفاده کنند.زیرا برنج قهوه ای گلوکز کم تری نسبت به برنج سفید دارد و هم چنین دارای مواد معدنی بیشتری می باشد.

ارش غذای برنج
ارزش غذایی برنج را میدانید؟
مقدار ۱۰۰ گرم از برنج پخته شده دارای مواد مغذی زیر می باشد:

۱۳۰ کالری
۳۶/۲ گرم پروتئین
۷/۲۸ گرم کربوهیدرات
۱۹ گرم چربی
هم چنین حدود ۷۰ درصد از وزن برنج پخته شده را آب تشکیل می دهد.