میوه ای که اکسیر جوانی است و در همه ی فصل ها انواع و اقسام خارجی و ایرانی آن وجود دارد. انگور میوه ی خوشمزه و پر تنوع که برای دسر و سالاد هم بسیار پرکاربرد است. اگر به خوردن شیرینیجات تمایل بیشتری دارید از انگور استفاده کنید. انگور علاوه بر اینکه میل شما به خوردن شیرینی را کاهش میدهد برای پیشگیری و درمان خیلی از بیماری های جدی مفید است. در این مطلب قصد داریم از فواید انگور برای شما بگوییم تا هر چه سریعتر این میوه ی خوشمزه را در سبد غذاییتان جای دهید.

میوه ی خوشمزه ای که به آن اکسیر جوانی میگویند

میوه ی خوشمزه ای که به آن اکسیر جوانی میگویند

انگور منبع غنی از منگنز و ویتامین C است. این ترکیبات می توانند از آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش جلوگیری کنند در حالی که خواص آنتی اکسیدانی آنها با روند پیری مبارزه می کند. پوست و دانه انگور قرمز حاوی رسوراترول است که روند پیری را کنترل می کند و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل می کند.
این آنتی اکسیدان از پوست در برابر آلودگی و آسیب سموم محافظت می کند، علاوه بر این نقش مهمی در کلاژن سازی دارد.

انگور، اکسیر جوانی

آنتی اکسیدان بالایی دارد

به خاطر مقدار زیادی از ترکیبات آنتی اکسیدان قوی است. آنتی اکسیدان‌های آن به فواید انگور اضافه کرده و از شما در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کرده، قند خون را کاهش می‌دهند و از بروز و یا پیشرفت سرطان جلوگیری می‌کنند.

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که بیشترین فواید انگور و غلظت آنتی اکسیدان آن در پوست و دانه‌های انگور  وجود دارد. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که انگور به همراه پوست و دانه‌های مصرف شود. خواص انگور؛ هم چنین به خاطر بتاکاروتن، کوئرستین، لوتئین، ویتامین c، لیکوپن و اسید الاژیک است که همگی آن‌ها جز آنتی اکسیدان‌های قوی به حساب می‌آیند.

به کاهش فشار خون کمک می‌کند

  • خوردن یک فنجان انگور یا ۱۵۰ گرم از آن، چیزی در حدود ۲۸۸ میلی گرم پتاسیم را به بدن شما می‌دهد که حدود ۶٪ از نیاز روزانه‌ی بدن شما به پتاسیم را تامین می‌کند.
  • مصرف کم پتاسیم می‌تواند به افزایش خطر فشار خون بالا بیانجامد و در نتیجه به مشکلات و بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی منجر شود.
  • یک تحقیق که بر روی تعداد ۱۳ هزار فرد بزرگسال انجام شده است، نشان می‌دهد که افرادی که مقادیر بیشتری پتاسیم را نسبت به سدیم از طریق وعده‌های غذایی دریافت می‌کنند.
  • کمتر از بیماری‌های قلبی رنج برده و عمر طولانی‌تری نسبت به سایرین دارند.
  • وجود پتاسیم بالا باعث می‌شود تا خاصیت انگور، بسیار زیاد باشد.

جلوگیری از برخی انواع سرطان

خواص انگور؛ به خاطر داشتن مقدار زیادی از ترکیبات مفید برای بدن است که می‌توانند از بدن در برابر برخی از انواع مشخص سرطان محافظت کنند. رسوراترول یکی از ترکیبات مفید موجود در این میوه است که تحقیقات زیادی روی آن انجام شده و قدرت آن در پیشگیری و درمان سرطان به خوبی اثبات شده است.

اگرچه ترکیب مواد مفید بی نظیر موجود در فواید انگور؛ در کنار هم می‌توانند باعث خاصیت انگور در درمان سرطان باشند. علاوه بر رسوراترول، انگور شامل مقدار خوبی از کوئرستین، آنتوسیانین و کاتچین است که همه‌ی آن‌ها می‌توانند به ایمن سازی بدن در برابر سرطان کمک کنند.

میوه ی خوشمزه ای که به آن اکسیر جوانی میگویند?

میوه ی خوشمزه ای که به آن اکسیر جوانی میگویند?

درمان دیابت

  • هر فنجان انگور ۲۳ گرم قند را در خود دارد که به همین خاطر می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.
  • این میوه شاخص گلیسمی پایین ۵۳ را دارد و همین عدد نشان می‌دهد که خواص انگور، می‌تواند سرعت خوبی در بالا بردن میزان قند خون داشته باشد.

برای سلامت چشم مفید است

حقیقت کمتر شنیده شده درباره‌ی خواص انگور؛ این است که ترکیبات گیاهی موجود در انگور می‌توانند از بافت چشم در برابر بیماری‌های شایع بیماری محافظت کنند.

خاصیت انگور به خاطر وجود رسوراترول می‌تواند از سلول‌های بینایی در برابر اشعه‌ی فرابنفش محافظت کند. این امر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را که یک بیماری رایج چشم است تا حد قابل قبولی کاهش دهد. علاوه بر آن، رسوراترول از چشم در برابر ابتلا به بیماری‌های بینایی مانند گلوکوم، آب مروارید و بیماری چشم دیابتی محافظت نماید.

تقویت حافظه، تمرکز و خلق و خو

خوردن انگور؛ می‌تواند فواید بسیاری برای سلامتی مغز و تقویت حافظه داشته باشد.

در یک آزمایش ۱۲ هفته‌ ای، به ۱۱۱ فرد میانسال سالم روزانه ۲۵۰ میلی گرم از مکمل انگور داده شد. در نتایج آزمون‌هایی گرفته شده از این افراد مشخص شد که خاصیت انگور، بر بهبود توجه، حافظه و مهارت‌های زبانی، تاثیر قابل توجهی دارد.

نوشیدن ۲۳۰ میلی لیتر آب میوه انگور؛ می‌تواند سرعت حافظه و خلق و خو را ۲۰ دقیقه پس از مصرف، بهبود ببخشد. هم‌چنین تحقیقاتی که بر روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد که دریافت رسوراترول موجود در انگور به مدت ۴ هفته، مهارت یادگیری، حافظه و خلق و خو را تقویت می‌کند. علاوه بر آن در بخش‌هایی از مغز موش‌ها و جریان خون‌ آن‌ها رشد و افزایش دیده شد.

بخش زیادی از خواص انگور؛ به خاطر رسوراترول موجود در آن است و این ماده می‌تواند از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کند.

سلامت قلب و عروق

خاصیت انگور قرمز به خاطر حجم‌ بالای آنتی اکسیدان موجود در آن است که به سیستم قلبی و عروق کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در انگور قرمز التهاب را کاهش می‌دهند و رگ‌های خونی را آرام می‌کنند، هم‌چنین درست به اندازه‌ی آسپرین، خون را رقیق کرده و از لخته شدن پلاکت‌ها جلوگیری می‌کنند. این مواد مغذی معمولا در پوست و دانه‌های انگور قرمز وجود دارند.

گفته های بالا بخشی از فواید انگور برای بدن است که نشان میدهد این میوه ی خوشمزه یک اکسیر جوانی است و مصرف آن باید جدی گرفته شود و فراموش نگردد. اما لازم به ذکر است که مصرف هر گونه مواد غذایی اگر از حد مجاز خارج شود خطرآفرین میشود پس با مصرف درست و به جا سلامتی و جوانی را به خودتان هدیه کنید.