در این پست از سایت علت،علائم و درمان نارسایی قلب,روش کنترل و تشخیص نارسایی قلبی را قرار دادیم .نارسایی قلبی یکی از بیماری های دیگری است که در گروه سنی مختلف که بیشتر آن را می توان به بزرگسالان نسبت داد اتفاق می افتد.نارسایی قلب در بیشتر مواقع با علائم هشدار دهنده ای نظیر تنگی نفس به ویژه هنگام دراز کشیدن یا خواب،تورم در مچ پا و ساق پا یا در شکم،افزایش وزن ناگهانی به دلیل تجمع مایع در بدن،خستگی و احساس بی حالی و ضعف و کاهش ظرفیت فعالیتی بدن،احساس سبکی سر و سرگیجه،ضربان قلب سریع یا نامنظم (حتی در زمان استراحت) ظاهر می شود. در این پست ما به بررسی علت ، علائم و درمان نارسایی قلبی پرداخته ایم اگر شما هم دچار این بیماری هستید تا آخر این پست ما را همراهی بفرمایید. سایت استار بورس …
در ادامه از سایت استار بورس همراه ما باشید با علائم و نشانه های نارسایی قلب+ انواع روش های تشخیص و درمان نارسایی قلبی . . .
نارسایی قلبی چیست؟
نارسایی قلبی وضعیتی است که در آن قلب شما توانایی رفع نیازِ بافت های بدن به اکسیژن و مواد مغذی را به ۲ دلیل از دست می دهد:
– ماهیچه قلب خیلی ضعیف است و نمی تواند خون را با نیروی کافی به بقیه بدن پمپ کند.
– ماهیچه قلب در حالت استراحت مشکل دارد و نمی تواند با خون کافی پر شود.
ابتلا به نارسايی قلبی به معنی ايستادن قلب از ضربان نمیباشد، بلکه فقط آنطور که باید کار نمیکند. افراد بسیاری با این بیماری زندگی می کنند. نارسايی قلب يكی از شايع ترين علل مراجعه به بيمارستان ها در افراد بالای ۶۵ سال است. سال ها طول می كشد تا نارسايی قلب ايجاد شود. در نتيجه اگر اكنون مبتلا به آن نبوده اما در معرض خطر ابتلا به آن هستيد، بايد از همين امروز تغييراتی را در شيوه زندگی خودتان جهت پيشگيری از این بیماری انجام بدهيد.
علل نارسایی قلبی
نارسایی قلبی ناشی از بیماری یا شرایطی است که به قلب آسیب میرسانند. خوشبختانه، درمان و مدیریت این بیماریها در مراحل اولیه اغلب میتواند از پیشرفت نارسایی قلبی جلوگیری کرده یا روند آن را کُند نماید. شایعترین علل نارسایی قلبی عبارتند از:
بیماری عروق کرونر قلب: در این بیماری شریانهایی که خون را به قلب میرسانند در اثر رسوب چربی تنگ شده و جریان خون را کاهش میدهند. در نتیجه، بخشهایی از عضله قلب از دریافت اکسیژن کافی محروم میشوند و قلب نمیتواند به خوبی کار کند. اگر شریان به طور کامل مسدود شود، بیماری عروق کرونر قلب می تواند منجر به حمله قلبی شود که آسیب دائمی عضله قلب را به دنبال خواهد داشت. بیماری عروق کرونر قلب زمانی می تواند منجر به نارسایی قلبی شود که عملکرد قلب را مختل کند.
پر فشاري خون: در افراد مبتلا به فشار خون بالا، قلب باید برای پمپاژ خون، بیشتر فعالیت کند. با گذشت زمان، این افزایش حجم کار می تواند توانایی قلب برای استراحت و پر شدن از خون را کاهش دهد.
بیماری دریچه ای قلب: دریچه های قلبی وظیفه جریان خون با فشار و جهت مناسب در داخل حفره های قلب را بر عهده دارند. علل زیر می توانند به دریچه های قلب آسیب بزنند:
– تنگی دریچه ها: تنگی دریچه های قلب منجر به اختلال در جریان خون و افزایش فشار داخل قلب می شود.
– نارسایی دریچه ها: نشتی دریچه های قلب باعث بازگشت جریان خون به سمت عقب می شود.
کاردیومیوپاتی: در این بیماری عضله قلب به طور طبیعی پمپاژ نمی کند، اما علت آن فشار خون بالا یا بیماری عروق کرونر قلب نیست. کاردیومیوپاتی می تواند به شرایط پزشکی مختلف، از جمله برخی اختلال های خودایمنی، جهش ژنتیکی، تجمع پروتئین های غیر طبیعی در بدن یا عفونت مرتبط باشد. با این حال، اغلب علت این بیماری ناشناخته است.
انسداد سرخرگ های خروجی از قلب: در این شرایط خون از سرخرگ های قلب به اندام ها به خوبی جریان پیدا نمی کند.
بیماری های قلبی مادرزادی: وجود نقص قلبي از زمان تولد
عفونت ها: عفونت قلب يا دريچه هاي قلب
بیماری های داخلی: مانند دیابت یا کم خونی
اختلال ریتم قلبی: کندی یا تندی ضربان قلب
علائم نارسایی قلبی
علائم نارسایی قلب در اثر ضعیف تر شدن قلب و توانایی کمتر قلب برای پمپ کردن خون بر اساس نیازهای بدن ایجاد می شود و باعث بزرگ شدن قلب می شود. در صورت بروز هریک از این علائم بهتر است جهت بررسی به پزشک معالج خود مراجعه کنید:
تنگی نفس به ویژه هنگام دراز کشیدن یا خواب
تورم در مچ پا و ساق پا یا در شکم
افزایش وزن ناگهانی به دلیل تجمع مایع در بدن
خستگی و احساس بی حالی و ضعف و کاهش ظرفیت فعالیتی بدن
احساس سبکی سر و سرگیجه
ضربان قلب سریع یا نامنظم (حتی در زمان استراحت)
تشخیص نارسایی قلبی
تشخیص نارسایی قلبی با معاینه فیزیکی توسط پزشک صورت می گیرد. بررسی نشانه های فیزیکی بیمار در تشخیص نارسایی قلبی بسیار کمک کننده است اما به تنهایی برای تشخیص کافی نیست و نیاز به سایر آزمایش ها و بررسی های تشخیصی جهت تأیید نارسایی قلبی است.
مهم ترین آزمایش ها و بررسی های تشخیصی عبارتند از:
نوار قلب: جهت تشخیص بی نظمی در ضربان قلب یا سابقه حمله قلبی در گذشته
عکس قفسه سینه: جهت بررسی اندازه قلب و وضعیت ریه ها
اکوکاردیوگرافی: جهت بررسی اندازه، عملکرد و ساختار حفره ها و دریچه های قلب
آنژیوگرافی: جهت بررسی عروق قلب
آزمایش خون: قلب شما توانایی تولید انواع خاصی از هورمون ها را دارد. هنگامی که فردی نارسایی قلبی دارد، سطح این هورمون ها بالاتر از حد طبیعی است که می توان از آن در جهت تشخیص استفاده کرد.
عوارض نارسایی قلبی
همان طور که قبلا گفته شد، وظیفه قلب رساندن اکسیژن و مواد غذایی به تمام بافتها و ارگانهای بدن است. لذا نارسایی قلبی با اختلال در این عمل میتواند باعث اختلال عملکرد اغلب ارگانهای بدن شود. میزان عوارض بیماری به شدت بیماری زمینه ای، سلامت عمومی بدن و سن بیماربستگی دارد. بعضی از عوارض نارسایی قلبی عبارتند از: