سبزی نعناع دارای بوی بسیار مطبوعی است و طعمی تلخ و خنثی دارد. یکی از مهمترین خواص این سبزی خاصیت ضد تهوعی است. نعناع همچنین به کاهش سردرد، مشکلات گوارشی، تسکین درد عضلانی و عفونت‌های تنفسی کمک می‌کند. این گیاه خاص می‌تواند سبب خنک کردن و ضد عفونی کننده دهان و تسکین دهنده عفونت دهان و لثه شود. نعناع دارای طبع گرم و خشک است و خواص دارویی فراوانی دارد.این گیاه را می‌توان به صورت تازه، خشک شده، دمنوش، اسانس، دم کرده و یا پودر استفاده نمود.

نعناع گیاهی بسیار معطر است که به مقدار بسیار زیاد در آشپزی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در اساطیر یونان نعنعا را به عنوان گیاه مهمان نوازی می‌شناختند.

نعناع در کشور هند به پوندیا معروف است که به صورت گسترده در غذاهای خاورمیانه‌ای، هندی، انگلیسی و آمریکایی به صورت چای، نوشیدنی، دمنوش، آبنبات، ژله، شربت و بستنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نعناع دارای مقادیر بالایی آنتی اکسیدان نسبت به سایر گیاهان می‌باشد که روغن آن دارای اسیدهای فنولیک، فیتوسترون، ساپونین ها، تریترپین ها، فلانوئیدها، کاروتنوئید، آنتوسیانین هاست؛ گیاه نعناع به صورت بسیار گسترده در مصارف مختلفی استفاده می‌گردد.

مهمترین خاصیت دمنوش نعناع تاثیر آن بر دردهای دستگاه گوارش که شامل درد معده، روده، نفخ، دل پیچه تهوع و اسهال است. همچنین از دمنوش نعناع برای از بین بردن بوی بد دهان و همچنین جلوگیری از ایجاد بیماری‌های لثه‌ای استفاده می‌شود.

درمان آسم

نعناع دارای خاصیت آرامبخشی است و برای افرادی که به بیماری آسم مبتلا هستند به دلیل اینکه باعث انسداد در لوله بینی می‌شود بسیار مفید می‌باشد.

کمک به فرایند هضم

این گیاه دارویی علاوه بر آنکه دارای خاصیت آرامبخش می‌باشد می‌تواند پاک کنندگی و سم زدایی را در بدن انجام دهد. نعناع از ایجاد التهاب در معده جلوگیری می‌کند و باعث تقویت فرایند هضم می‌شود. این امر به خاطر فعال شدن غدد بزاقی که پس از مصرف نعناع آنزیم‌های گوارشی می‌تواند به مقادیر زیادی آنها را تولید کند.

کاهش و درمان اختلالات تنفسی

اگر نعناع رو به شکل چای و یا به صورت جویدن استفاده کنید باعث می‌شود که گرفتگی‌هایی که در گلو، بینی، برونشیت و ریه‌ها وجود دارد رفع شود.

جلوگیری از آلرژی

روغن‌های موجود با ترکیب نعناع به طور گسترده‌ای به منظور ایجاد مقاومت در برابر منتشر شدن مواد شیمیایی خاص در بدن که باعث ایجاد تب یونجه و یا آلژی‌های فصلی در بدن می‌شود استفاده می‌گردد. اگر آلرژی دارید بهتر است نعناع را به شکل خام یا چای و دمنوش استفاده کنید.

تقویت کبد

نعناع چون حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی ضروری است و همچنین دارای خاصیت آرامبخشی و تسکین دهنده‌ای است باعث افزایش قدرت کبد و همچنین کمک به بهبود کبد چرب می‌شود.

بهداشت دهان و دندان

نعناع یک خوشبو کننده طبیعی دستگاه تنفس می‌باش.د این گیاه علاوه بر تمیزی زبان و صمغ ها مانع از رشد باکتری‌ها در دهان می‌شود. به همین خاطر است که از نعناع در تهیه خمیر دندان‌ها استفاده می‌کنند.

جلوگیری از کاهش حافظه

نعناع گیاهی است که به عنوان یک محرک موثر شناخته شده که باعث حفظ حافظه بلند مدت و هوشیاری در افراد می‌شود. افرادی که مصرف نعناع را به صورت معمولی دارند دارای هوش بالایی هستند.

خواص نعنا برای پوست سالم

چون نعناع دارای خاصیت ضد خارش و ضدعفونی کننده است سبب می‌شود که پوست شما کاملاً تمیز گردد. همچنین نعناع باعث درمان عفونت‌های پوستی می‌شود و زخم‌هایی که ناشی از گزش حشرات مانند پشه و زنبور است را درمان می‌کند.