فقدان آنزیم لاکتاز در دستگاه گوارش سبب به وجود آمدن نوعی بیماری به نام بیماری عدم تحمل لاکتوز می شود. بیماران مبتلا به عدم تحمل لاکتوز به دلیل نداشتن آنزیم لاکتاز نمی توانند از شیر استفاده کنند و آن را در سیستم گوارش خود هضم نمایند. معمولا افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز پس از مصرف شیر دچار تهوع، نفخ، اسهال و گرفتگی عضلات می شوند. برای پیشگیری از این بیماری توصیه می شود، افراد مبتلا به عدم لاکتوز، از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کنند. یکی از این شیرها، شیرجو است.

شیر جو یک شیر گیاهی است که سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین، سلنیوم، منگنز، فیبر و … می باشد. شیر جو ضد سرطان است و قند خون را کنترل می کند. علاوه بر این، به بهبود حرکات روده کمک می کند و سبب کاهش وزن نیز می شود.

این شیر برای کسانی که از رژیم غذایی گیاهی تبعیت می کنند نیز بسیار مناسب می باشد. در ادامه روش تهیه ی شیر جو به طور کامل بیان شده است. اگر دوست دارید این شیر را درست کنید. همراه ما باشید.

مواد لازم برای درست کردن شیر جو 

جو مروارید 1 فنجان
آب 4 لیوان
شیرین کننده (اختیاری) 2-3 قاشق غذاخوری
عصاره وانیل (اختیاری) 1 قاشق چایخوری
نمک مقدار اندکی

دستور تهیه شیر جو

مرحله 1: ابتدا جو را تمیز کنید و سپس بشویید

اولین قدم در تهیه شیر جو، بعد از پاک کردن آن، آبکشی جو است. جو را زیر شیر آب بشویید تا هرگونه کثیفی یا گرد و خاک از بین برود.

مرحله 2: جو را خیس کنید

جو را پس از آبکشی در ظرفی بریزید و روی آن را با آب بپوشانید. اجازه دهید جو برای حداقل 4 ساعت یا یک شب خیس بخورد. خیساندن جو به نرم شدن آن کمک می کند و ترکیب آن را آسان می کند.

مرحله 3: جو را آبکشی کنید

پس از خیساندن، آب جو را تخلیه کرده و زیر آب جاری بشویید.

مرحله 4: جو و آب را مخلوط کنید

جو خیس شده و آبکشی شده را به همراه 4 فنجان آب تازه در مخلوط کن بریزید. مخلوط را با سرعت بالا به مدت 1-2 دقیقه یا تا زمانی که مخلوط یکدست و خامه ای شود مخلوط کنید.

مرحله 5: مخلوط را صاف کنید

هنگامی که مخلوط جو و آب به خوبی مخلوط شد، آن را از طریق یک الک توری ریز یا پارچه پنیر صاف کنید. این مواد جامد جو را از بین می برد و شیری صاف و خامه ای تولید می کند.

مرحله 6: شیر را شیرین و طعم دار کنید (اختیاری)

در صورت تمایل، شیرین کننده هایی مانند عسل، شربت افرا یا شکر را به شیر صاف شده اضافه کنید. برای طعم بیشتر می توانید کمی نمک و عصاره وانیل نیز اضافه کنید.

مرحله 7: شیر را ذخیره کنید

شیر جو را به شیشه یا بطری تمیز و خشک منتقل کنید و در یخچال نگهداری کنید. شیر در یخچال تا 5 روز ماندگاری دارد.