در این پست از سایت موکب های اربعین ۱۴۰۲ از چه تاریخی شروع میشود را قرار دادیم . تاریخ و زمان دقیق برپایی موکب های اربعین 1402 و تاریخ شروع و آغاز به کار موکب های اربعین 1402 را در استار بورس خواهید خواند …

موکب های اربعین ۱۴۰۲ از چه روزی و تاریخی و زمانی شروع می شوند؟

با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، خیرین و شیعیان امام حسین (ع) از هر جای دنیا شروع به فعالیت کرده اند. افراد زیادی برای حضور در پیاده روی باشکوه اربعین حسینی آماده می شوند و عده زیادی هم برای برپا کردن موکب ها در مسیر پیاده روی فعال هستند. بهتر است قبل از سفر به کربلا، راهنمای کامل پیاده روی اربعین 1402 را به خوبی مطالعه کنید تا با شرایط پیاده روی و موکب ها بیشتر آشنا شوید.

اربعین حسینی 1402، در تاریخ 15 شهریور قرار گرفته است. با توجه به تاریخی که سامانه سماح اعلام کرده است، پیاده روی از 27 مرداد ماه آغاز می شود و قبل از آن تاریخ امکان اخذ رسید سامانه سماح و دریافت بیمه وجود ندارد.

البته کسانی که برای برپایی موکب های ایرانی در تلاش هستند از چند روز قبل از این تاریخ به عراق اعزام می شوند و مقدمات کار را فراهم خواهند کرد. اما نکته ای که باید در نظر داشت حضور 90 درصد موکب های عراقی است که از یک ماه قبل از اربعین تقریبا کار خود را آغاز می کنند، به همین دلیل نباید نگران عدم وجود موکب ها بود.

موکب های پیاده روی اربعین

همانطور که گفتیم موکب های عراقی و ایرانی و حتی کشورهای دیگر مانند لبنان، فلسطین، سوریه و … در این مسیر فعالیت دارند. شما در طول مسیر انواع و اقسام موکب ها را خواهید دید. از موکب هایی که برای ارائه دارو برپا شده اند، تا موکب های ماساژ، استراحتگاه، آب، غذا، حمام و … در این مسیر فعال هستند.

امین شریعتی، فرمانده قرارگاه اربعین سامرا و بلد می‌گوید:

ما با طرف عراقی هماهنگی لازم را داشتیم و پس از بررسی مشکلات سال گذشته در ارائه خدمات به زائران، در تلاش هستیم با رفع آن‌ها، زمینه حضور میلیونی زائران اربعین به سامرا را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه‌ حرم امامین عسکریین علیهماالسلام هر روز در سه وعده از زائران پذیرایی می‌کند، می‌افزاید: در ایام اربعین آشپزخانه حرم فعال‌تر شده و حجم غذای طبخ شده افزایش می‌یابد. همچنین موکب‌های پذیرایی از زائران راه‌اندازی می‌شود.

شریعتی با اشاره به زمان برپایی موکب‌های پذیرایی از زائران در سامرا و بلد، می‌گوید: با پیش‌بینی حضور میلیونی زائران اربعین در شهر سامرا و بلد، موکب‌های پذیرایی از زائران از اول شهریور راه‌اندازی شده و تا هفدهم شهریور فعالیت می‌کنند. بر همین اساس از اوایل ماه صفر ما به استقبال زائران اربعین می‌رویم و از آن‌ها پذیرایی خواهیم کرد. البته از زائران می‌خواهیم با توجه به احتمال تشرف پرشور زائران، مدت حضور در خانه امام زمان (عج) را کوتاه کنند تا سایر زوار هم بتوانند به زیارت بروند.

توصیه‌های طب سنتی به زائران اربعین برای پیشگیری از گرمازدگی و سردرد

باتوجه به گرمای شدید هوا در کشور عراق، پیشگیری از گرمازدگی یکی از مسائل بسیار مهم در مراسم اربعین امسال است.

منظور از گرمازدگی شرایطی است که در آن بدن نمی‌تواند گرمای اضافی را دفع کند و درنتیجه دمای آن افزایش می‌یابد و علائمی نظیر رنگ‌پریدگی،‌ تشنگی، سرگیجه، ضعف، خستگی، حالت تهوع، سردرد و… بروز می‌یابد.

رعایت برخی تدابیر طب سنتی برای پیشگیری و درمان گرمازدگی و خون‌دماغ و سردرد ناشی از گرما، بسیار کمک‌کننده است که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است:

پرهیز از رها کردن کودکان و سالمندان در اماکن گرم (به‌ویژه سربسته)، پرهیز از پیاده‌روی در آفتاب شدید و در ساعات گرم روز، پوشیدن لباس نخی و گشاد
مصرف کافی مایعات و نوشیدن سکنجبین شکری، شربت تخم‌ریحان، شربت لیمو، شربت آلبالو، خاکشیر، کاسنی و عناب
پرهیز از غذاهای سنگین، شور، تند، شیرین، چای پررنگ و قهوه و محدود کردن مصرف گوشت‌ها
استفاده از آلو، رب‌انار، ماش، زرشک، کدو، ماست، کاهو، خیار
استحمام با آب ولرم و شستن صورت و پاها با آب خنک
اگر خون‌دماغ کم و ساده است و سابقه فشار خون بالا و بیماری زمینه‌ای ندارید بینی را فشار دهید تا خونریزی بند بیاید ولی در صورت تشدید یا ادامه خونریزی حتماً به واحدهای پزشکی و اورژانس مراجعه کنید. در صورت دسترسی، گذاشتن پنبه آغشته به آب سبزی تره یا آب غوره در بینی هم مفید است.
برای سردرد ناشی از گرما پرهیز از آفتاب و استراحت و خوابیدن در جای خنک
بوییدن عطرها و بوهای خنک مانند گلاب، خیار، سیب، بنفشه یا کافور
چرب کردن بینی و پیشانی با روغن گل سرخ یا بنفشه بادام، هر دو سه ساعت نوشیدن عرق کاسنی، بید یا بیدمشک یا شربت‌های عناب، آلو، نارنج، لیمو یا سکنجبین