گفته میشه که آشپزخانه ?قلب خانه است ، پس نیاز است که از اون مراقبت بشه.تقریبا اکثر خانم های خانه دار در آشپزخانه وقت زیادی می گذرانند و با وسایل ها و ابزار های گوناگونی سروکار دارن.

بعضی مواقع ممکنه پس از استفاده ،ظروف به درستی شسته و ضدعفونی نشن و میکروب ها و باکتری های اون ها باقی بمونه و در صورت استفاده مجدد از اون ها سلامتی افراد رو به خطر بیفته.

ما در این مقاله قصد داریم شما رو با آلوده ترین قسمت هایی که در آشپزخونه با اون ها سرو کار دارید آشنا کنیم . پس در ادامه با ما همراه باشید.

6 قسمت آلوده در آشپزخانه که با آن ها سروکار دارید

قسمت آلوده در آشپزخانه

قسمت آلوده در آشپزخانه

اینکه تصور کنید هرچیزی که گردگیری کرده اید لزوما تمیز هم هست سخت در اشتباه هستید و ممکن است برعکس آلوده ترین جاها را تمیز کاری و گردگیری کرده باشید بدون اینکه آلودگی رفته باشد.

1.تخته برش مواد غذایی

تخته های آشپزی که روی آن سبزی و .. خرد می کنید یکی از منابع باکتری در آشپزخانه است، دقت کنید که ممکن است این باکتری ها به مواد غذایی هم منتقل شوند.

بیشتر افراد تنها تخته را بعد از پایان کار آب می‌کشند و آن را خوب نمی‌شویند. شما باید تخته را با پارچه‌ای آغشته به سفیدکننده و کمی آب از باکتری ها پاک کنید و از این گروه  افراد نباشید.

2.اسفنج آشپزخانه

خب شاید شما تمیزکاری و گردگیری می کنید اما همان دستمال و پارچه ای که با آن تمیزکاری می کنید خودش آلوده باشد. مثلا ممکن است دستان چرب و روغنی خودتون را بارها با همان دستمال در گذشته تمیز کرده باشید و همین موضوع باعث ایجاد باکتری روی دستمال دستی شما شده باشد و با گردگیری ها منتقل کرده باشید.

اما راه حلی برای شما وجود دارد. هر هفته اسفنج مرطوب را برای 30 ثانیه داخل ماکروویو بگذارید تا ضدعفونی شود ( البته اگر ماده‌ی فلزی در آن وجود ندارد ) یا آن را در ماشین ظرفشویی بشویید. همچنین مرتباً آن را عوض کرده و یا بجای اسفنج از دستمال‌های ضدعفونی‌کننده استفاده کنید.

6 قسمت آلوده در آشپزخانه که با آن ها سروکار دارید

6 قسمت آلوده در آشپزخانه که با آن ها سروکار دارید

3.ظروف نگه دارنده‌ی مواد غذایی

ظروف مواد غذایی که روی میز می‌گذارید – چه در خانه و یا رستوران – چیزهایی بیشتر از یک طعم خوب به غذای شما می‌دهند. مثلاً شیشه های سس در رستوران ها بسیار آلوده‌اند زیرا بعضی مردم تمیز نیستند. بیشتر افراد قبل از خوردن دست‌های خود را نمی‌شویند و با همان دست ظرف سس را برمی‌دارند. شما با برداشتن این ظرف جرم ها را به دست‌های خود منتقل خواهید کرد و با دست زدن به غذا و خوردن آن میکروب ها را به داخل دهان خود هدایت می کنید.  برای جلوگیری از این اتفاق کمی مایع ضدعفونی‌کننده همراه داشته و آن را روی سطح خارجی بطری بپاشید. همیشه قبل از خوردن در هر جایی که هستید دست‌های خود را بشویید.

4.دستگیره‌ی درب یخچال

دستگیره‌ی درب یخچال شما به همان اندازه‌ی داخل آن آلوده خواهد شد و باید مرتباً هر دو آن ها را تمیز کنید. اغلب نقاطی که زیاد با دست افراد در تماس اند، مانند دستگیره‌ی درب‌ها، در چهل درصد مواقع عامل انتقال ویروس سرماخوردگی هستند.

5.حوله‌ی ظروف

حدود هفت درصد از حوله‌های ظروف دارای نوعی باکتری مقاوم برابر آنتی بیوتیک ها هستند که می‌تواند کشنده بوده و باعث عفونت‌های پوستی شود. همچنین جرم و باکتری زیادی روی این حوله‌ها خواهد بود.

برای اینکه حوله‌ی ظروف نتواند شما را بیمار کند برای تمیز کردن سطوح یا  لکه ها از دستمال های ضدعفونی کننده یا دستمال کاغذی استفاده کنید. از این حوله تنها برای خشک کردن ظروف تازه شسته شده باید استفاده کرد. مرتباً این حوله ها را شسته و حداقل دو بار در هفته آن را عوض کنید.

6.سبدهای خرید

نیمی از سبدهای خریدی که مورد بررسی قرار گرفته اند دارای ویروس E. Coli می‌باشند. قبل از دست زدن به دستگیره‌ی سبدهای خرید از یک دستمال ضدعفونی‌کننده روی آن استفاده کرده و سطح را خوب تمیز کنید.