آش شیله عدس یکی از خوشمزه ترین غذاهای استان آذربایجان شرقی است. این آش از عدس، بلغور گندم، گوجه فرنگی، پیاز، آب مرغ، تره و… درست می شود و به دلیل داشتن این ترکیبات مقوی، نقش موثری در سلامت بدن دارد، به همین دلیل معمولا از این آش خوشمزه و مقوی در دوران نقاهت بیماری و یا زمانی که به آنفولانزا و سرماخوردگی مبتلا شدند، استفاده می کنند. آش شیله عدس در عین مقوی بودن، بسیار سبک است و به سرعت هضم می شود، بنابراین برای کسانی که به دنبال یک شام مقوی و سبک هستند، بسیار مناسب می باشد.
روش تهیه ی آش شیله عدس
علاوه بر این، از این آش خوش طعم می توانید به عنوان پیش غذا نیز استفاده کنید. در ادامه روش تهیه ی آش شیله عدس به طور کامل برای شما عزیزان بیان شده است. اگر به پخت این غذا علاقه دارید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم آش شیله عدس:
عدس یک پیمانه
برنج نصف پیمانه
پیاز دو عدد
گوجه فرنگی سه عدد
آب مرغ دو لیوان
آب یک لیوان
بلغور گندم نصف پیمانه
تره ریز شده یک پیمانه
پیازچه ریز شده نصف پیمانه
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازمطرز تهیه آش شیله عدس:
عدس، بلغور گندم و برنج را به طور جداگانه از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش را عوض نمایید. قابلمه ای بزرگ را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. سپس پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و مخلوط نمایید. عدس را آبکش کنید و همراه آب مرغ به قابلمه اضافه نمایید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. درب قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید، صبر کنید تا عدس نیم پز شود. برنج و بلغور را آبکش کرده و به مواد دیگر اضافه کنید. تره و پیازچه را هم اضافه کنید و هر از گاهی آش را هم بزنید که ته نگیرد. وقتی برنج نرم شد، پیاز و گوجه را اضافه کنید و به پخت ادامه دهید تا آش جا بیوفتد. به جای آب مرغ می توانید از عصاره مرغ و آب استفاده کنید. می توانید مقداری از پیاز داغ را کنار بگذارید و به همراه جعفری روی آش را با آن ها تزئین نمایید.