از دیرباز مصرف سبزیجات دارای برگ سبز و میوه های رنگارنگ حائز اهمیت می باشند.اما خوراکی هایی که رنگ طبیعیشان سیاه است نیز مصرفشان ضروری است و حاوی مواد مقوی هستند و سیاه بودن این مواد هیچ دخلی به فاسد بودن آن ها ندارد. موادغذایی که رنگ سیاهشان طبیعی است می توانند با بیماریهایی مانند دیابت، سرطان و حملات قلبی مقابله کنند.
دراین مطلب بعضی خوراکی های سیاه رنگ را خدمتتان معرفی میکنم تا در جای دادن آن ها در رژیم غذایی خود کوشا باشید؛زیرا خوردن آن ها الزامی میباشد.
انجیرهای سیاه
انجیر سیاه جزو میوه های شیرین و لذیذ است و آن را در ایالات متحده آمریکا پرورش می دهند.انجیرها حاوی مقدار زیادی پتاسییم و همینطور فیبر فراوانی می باشند به همین علت می توانند به هضم غذا یاری رسانده و علاوه برآن سبب کاهش وزن شوند.انجیر سیاه قادر به کاهش فشارخون است و فشارخون بالا را پایین می آورد،همچنین این میوه کمک رسان غلبه بر سلول های سرطانی می باشد.
توت سیاه
این توت ها باعث بهبود سلامت قلب می شوند؛چونکه التهاب را کاهش داده و به ایمنی بدن نیرو می بخشند و به همین علت همواره با توتهای دیگر مانند توت فرنگی و زغال اخته در رقابتند. آن دسته از زنانی که موقع قاعدگی یا وقوع نامرتب آن دچار مشکل می شوند از مصرف توت سیاه به هیچ عنوان غافل نشوند.علاوه برآن این میوه منبعی غنی از آنتی اکسیدان می باشد که شما می توانید در اسموتی ها یا تزئین دسر،سالاد و پنکیک از آن استفاده و از خواص آن بهره مند شوید.
دانه کنجد سیاه
این دانه ها بیشتر در آسیا رشد کرده و دارای مقدار فراوانی مواد معدنی اعم از کلسیم و منیزیم می باشند و به صحت قلب و عروق یاری رسانده و فشار خون بالا را کاهش می دهند. کنجد سیاه می تواند در تنظیم گردش اکسیژن دخیل باشد زیرا دارای آهن،مس و منگنز بوده و همچنین قادر به کنترل میزان متابولیسم بدن نیز می باشد و علاوه برآن یک منبع خوب از چربیهای اشباع نشده هستد.
سیر سیاه
سیر سیاه حافظه کوتاه مدت را تقویت میکند و به همین علت برای بیماری آلزایمر بسیار مفید می باشد.وقتی سیر معمولی در طول چند هفته و دمای بالا تخمیر می شود سیر سیاه به دست می آید که برای جلوگیری از التهاب یاری رسانده و به خاطر آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه رنگ و فواید ضدسرطانی اش بهتر از سیر خام می باشد.
برنج سیاه
دلیل سیاهی برنج سیاه را آنتوسیانین گویند که از گذاشته ها در کشور چین مصرف آن رایج است.برنج سیاه به بهبود بینایی کمک می کند؛زیرا دارای آنتی اکسیدان های خاص به نام های لوتئین و زاگزانتین می باشد که می توانند حفاظت شبکیه چشممان را در مقابل نور خورشید به عهده بگیرند و علاوه برآن کسانی که به گلوتن حساسیت داشته یا می خواهند حدالامکان از مصرف آن بپرهیزند،برنج سیاه بهترین گزینه است؛چونکه برنج سیاه به طور کلی از وجود گلوتن بی بهره می باشد.