در این پست از سایت علت،علائم و درمان دیسک کمر,درمان دیسک کمر در طب سنتی ایرانیرا قرار دادیم .دیسک کمر که امروزه در بسیاری از مردم دیده می شود حاصل بی احتیاطی از ستون فقرات است. تمرین ها ، ورزش هاو.. می تواند از دیسک کمر جلوگیری کند. ولی آیا علائم دیسک کمر چیست؟ و آیا راه حل آسانتری بریا درمان دبسکمر وجود دارد؟سایت استار بورس …
در ادامه از سایت استار بورس همراه ما باشید با علت،علائم و درمان دیسک کمر,درمان دیسک کمر در طب سنتی ایرانی
علل دیسک کمر
دیسکهای ستون فقرات به نوعی مانند ضربهگیر هستند. آنها پدهای نرم و لاستیکی هستند که بین مهرههای استخوانی قرار دارند و به تشکیل ستون فقرات کمک میکنند. دیسکهای ستون فقرات از یک حلقه بیرونی غضروف و یک ماده داخلی مانند ژل ساخته شده است. آنها طوری کار میکنند تا کمر ما به راحتی خم شود.
ستون فقرات همچنین به محافظت از اعصاب شکننده و نخاع کمک میکند. اگر غضروف دیسک نخاع شما آسیب دیده یا نقص ایجاد کند، ماده ژل مانند میتواند از جای خود بیرون بزند. این فتق منجر به فشار بیشتر بر روی اعصاب میشود. نتیجه درد شدید در کمرتان است. فشار کمی روی اعصاب نخاعی شما میتواند باعث بیحسی، ضعف و درد شود.
عوامل خطر برای دیسک کمر
تعدادی از عوامل میتوانند شما را در معرض افزایش خطر ابتلا به دیسک کمر قرار دهند:
سیگار کشیدن و بیماریهای قلبی عروقی: سیگار کشیدن منجر به تغییر رگها میشود که در نهایت جریان خون را در بدن کاهش میدهد. از آنجا که دیسک های نخاعی تحت شرایط معمول جریان خون زیادی دریافت نمیکنند، سیگار کشیدن احتمال ایجاد دیسک کمر را افزایش میدهد.
وزن: چاقی میزان استرس را در دیسک نخاع و مفاصل در انجام حرکات معمول افزایش میدهد، و آنها را مستعد دژنراسیون میکند.
تغذیه و نوشیدن آب: برخلاف بیشتر ساختارهای تشریحی در بدن، دیسکهای نخاعی از طریق رگهای خونی تغذیه نمیکنند. در عوض، دیسکهای ستون فقرات در لحظههایی مانند شبها که برای خوابیدن دراز میکشید، وزنی را تحمل نمیکنند اما آب را جذب میکنند. تمام مواد مغذی مورد نیاز دیسکها با آب تامین میشوند. این امر مصرف آب را برای دیسکهای سالم نخاعی بسیار مهم میکند. بدون مصرف آب کافی، دیسکها به طور مداوم تغذیه مورد نیاز برای عملکرد صحیح را دریافت نمیکنند.
خم و بلند كردن مكرر: حرکات خم شدن و چرخش به جلو ستون فقرات را بیش از سایر حرکات فشار میدهد. اگر همزمان یک شی سنگین را بلند کنید، این استرس افزایش مییابد. مشاغل یا فعالیتهای تفریحی که شامل خم شدن، پیچ خوردن و بلند کردن مکرر است، دیسکهای نخاعی را بیشتر در معرض آسیب قرار میدهد.
وضعیت نامناسب: نشستن یا ایستادن مرتب و شانههای خود را به جلو خمیده کردن، هسته داخلی هر دیسک را به سمت بیرون به حلقه غضروف بیرونی فشار می دهد. با گذشت زمان، فشار مداوم میتواند منجر به تحلیل رفتن حلقه غضروف شود و باعث دیسک کمر شود.
نشستن طولانی مدت: نشستن میتواند به دیسکهای ستون فقرات شما آسیب برساند حتی اگر با وضعیت خوبی نشسته باشید. بنابراین، نشستن به مدت طولانی بدون وقفه، احتمال بروز مشکلات دیسک نخاع را افزایش میدهد.
سن: موارد افتراقی بیشتر در افراد 45 ساله یا کمتر دیده میشود.
ژنتیک: اگر سابقه خانوادگی دیسک کمر دارید، خودتان در معرض افزایش خطر ابتلا به آن هستید.
علائم دیسک کمر
دیسک کمر میتواند باعث شود که بیمار طیف وسیعی از علائم مختلف را تجربه کند که کمردرد شایعترین آن است. کمردرد ممکن است آزار دهنده یا درد خفیف باشد. سایر علائم شایع این بیماری شامل موارد زیر است:
احساسات عجیب و غریب: احساس بیحسی، خارش، احساس گرما و سپس سرما، گزگز و درد بیشتری در ناحیه کمر، باسن، پاها، و گاهی شانهها، بازوها و دست ها میکنید.
درد سیاتیک ناشی از فشردهسازی عصب سیاتیک. این ناراحتی است که از پایین کمر به سمت باسن و به پایین در پاها میرسد.
درد عصبی که اغلب به سمت پاها تابیده میشود.
مشکل در راه رفتن یا احساسی مانند اینکه اندام شما به طور کامل هماهنگی ندارد.
دردی که با حرکت یا خم شدن بدتر میشود.
در موارد نادر، بیمار ممکن است از دست دادن عملکرد روده یا مثانه را نیز تجربه کند. باز هم، این یک مشکل عصبی است که در اثر فشردهسازی یا تحریک نخاع ایجاد میشود و معمولاً با درمان جراحی دیسک برطرف میشود. باز هم، این شایع نیست.
دیسک کمر چگونه تشخیص داده میشود؟
پزشک شما ارزیابی را با یک معاینه کامل بدنی و سابقه پزشکی، از جمله بررسی علائم شما آغاز میکند. ممکن است یک آزمایش عصبی برای آزمایش بازتاب عضلانی، احساس و قدرت عضلانی شما انجام دهد. پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بهتر محل و میزان دیسک کمر ممکن است از آزمایشهای تشخیصی دیگری استفاده کند. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
اشعه ایکس: اشعه ایکس از دوزهای کمی از تابش برای تولید تصاویر از بدن استفاده میکند. ممکن است عکسبرداری از ستون فقرات برای رد سایر دلایل درد کمر یا گردن انجام شود.
ام آر آی یا سی تی اسکن: اسکن رزونانس مغناطیسی (MRI) و توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن) میتواند باریک شدن کانال نخاع ناشی از دیسک را نشان دهد.
میلوگرام: این تزریق رنگ مخصوص به کانال نخاع و به دنبال آن سی تی اسکن است. میلوگرام میتواند به تعیین دقیق اندازه و محل دیسک کمک کند.
الکترومیلوگرام EMG: الکترومیلوگرام شامل قرار دادن سوزنهای کوچک در عضلات مختلف و اندازهگیری فعالیت الکتریکی است. پاسخ عضله، که میزان فعالیت عصب را نشان میدهد، اندازهگیری میشود. الکترومیلوگرام میتواند تعیین کند که کدام ریشه یا ریشه عصبی تحت تأثیر دیسک قرار گرفته است.
درمان دیسک کمر
بیشتر دیسکهای کمر به خودی خود یا با درمان محافظهکارانه که شامل استراحت، داروهای ضد التهاب و فیزیوتراپی است برطرف میشوند. برای برخی از افراد بستههای یخ یا گرمای مرطوب وارد شده به ناحیه آسیب دیده، تسكین درد و کاهش اسپاسم عضلات در کمر را فراهم میكند.