در این پست از سایت غذاهای ممنوع در ماه مبارک رمضان کدامند؟,لیست خوراکی های ممنوع در افطار و سحر را قرار دادیم .در ماه رمضان افراد روزه دار باید مراقب تغذیه ی خود باشند و از پر خوری و درهم خوری پرهیز بنمایند. در این پست قرار است که لیست غذا های ممنوع در افطار و سحر را برای شما عزیزان معرفی کنیم..سایت استار بورس …

در ادامه از سایت استار بورس همراه ما باشید با غذاهای ممنوع در ماه مبارک رمضان کدامند؟,لیست خوراکی های ممنوع در افطار و سحر. . .

غذاهای حاوی قند زیاد

در سفره سحر و افطار بسیاری از مردم در ماه رمضان غذاهای شیرین مانند شله زرد و انواع شیرینیجات قرار دارد. خوردن غذاهای شیرین در وعده سحری سبب افت شدید قند خون و سبب تشنگی در طول روز می گردد. روزه داران بهتر است به جای مصرف زولبیا و بامیه تا حد امکان از شیرینی های طبیعی مانند خرما استفاده کنند و شله زرد، حلوا، زولبیا و بامیه را همزمان با هم نخورند. مصرف زیاد مواد شیرین در این ماه باعث چاقی می شود.

غذاهای چرب و سنگین

در ماه رمضان باید از خوردن انواع آش ها چون آش رشته، غذاهای حجیم، سرخ کرده و پرچرب به شدت خودداری شود. خوردن خوراکی های چرب در وعده سحری باعث عطش و تشنگی زیاد طی روز می شود. اما اگر گاهی غذای چرب می خورید کافی ا ست پس از آن (به ویژه در وعده افطار) کمی پودر رازیانه را با نبات در آب مخلوط کنید و بنوشید تا عوارض آن را کم کند و به گوارش بهتر خوراک کمک کند.

 

نوشیدنی های سرد

در ماه رمضان که روزه داران ساعات طولانی از خوردن و آشامیدن امتناع می کنند ، بعد از افطار برای رفع تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع می کنند. خوردن نوشیدنی سرد زمان افطار بسیار اشتباه است و توصیه می شود افطار را با نوشیدنیهای گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند. مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. همچنین نوشیدن زیاد مایعات هنگام سحر، حجم معده را افزایش می دهد و امکان دارد فرد دچار رفلاکس معده شود.

نوشیدن چای

روزه داران بهتر است در این ماه چای کم رنگ بنوشند و از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمایند زیرا چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود. با مصرف ماءالشعیر طبیعی به جای آب و چای در سحر و ساعات پس از افطار، عوارض ناخواسته احتمالی را کاهش دهید.

برای تهیه این ماء الشعیر سنتی 50 گرم جوی پوست کنده سالم (نه پرک و نه نیمکوب) را با چهار لیوان آب (یک لیتر)، با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا جوها کاملا پخته شوند. سپس این ترکیب سرد نشده را صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد شود. از این چهار لیوان، بیش از سه لیوان آب جو به دست می آید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.

تنقلات زیاد

مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر سبب می شود که معده پر شده و جایی برای خوردن غذای اصلی نماند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند پس روزه داران عزیز باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند.

نمک و ادویه

یکی از نکات مهم در مورد تغذیه در ماه رمضان توجه به عدم مصرف ادویه جات است پس از نمک و ادویه اضافی بپرهیزید زیرا خوردن غذاهای شور و تند در ماه رمضان سبب کم آب شدن بدن و تشنگی خواهد شد.