برخی افراد همیشه در کنار خود جعبه ای پر از قرص های مکمل دارند و این کار درستی نیست، در نظر داشته باشید که برای جذب مواد مغذی و ویتامین ها باید از مواد غذایی تازه و ارگانیک استفاده کرد تا نیازهای بدن برطرف شود.

مواد معدنی و ویتامین ها برای بدن لازم و ضروری هستند و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کنند.ویتامین ها نیاز روزانه بدن را برطرف می کنند، این مواد برای بدن انسان بسیار به صرفه و مفید هستند.

ویتامین ها ترکیباتی آلی هستند که از طریق غذا خوردن جذب بدن می شوند.

ویتامین تاثیرگذار بر خلق و خو

ویتامین تاثیرگذار بر خلق و خو

برخی از ویتامین ها برای بهبود خلق و خو و کنترل عصبانیت هستند و نقش مهمی بر سیستم عصبی دارند، گروه ویتامین های B از آن جمله ویتامین هاست که مصرف آن روی خلق و خوی افراد تاثیر دارد.

ویتامین های گروه B به مغز کمک می کنند تا مواد شیمیایی برای کنترل و مدیریت خلق و خو تولید کند. ویتامین های گروه ب در متابولیسم بدن نقش مهمی دارند.

زمانی که مقدار ویتامین ب در بدن کم شود، مخصوصا ب۱۲ امکان بروز علائم افسردگی وجود دارد. کمبود ویتامین ب ۱۲ باعث خستگی می شود.

  • ویتامین ب۳ تولید سرتونین را به عهده دارد که میزان سرتونین در بدن افراد مبتلا به افسردگی پایین می باشد.
  • ویتامین ب۳ در مواد غذایی یافت می شود اما ویتامین ب۱ و ب۲ جذب کمتری از مواد غذایی دارد.
  • ویتامین ب۲ در شیر و لبنیات بیشتر دیده می شود.
  • ویتامین ب۱ برای رشد بچه ها و باروری در بزرگسالان ضروری است. این ویتامین اعمال متابولیکی در سیستم اعصاب سلول های خونی و عضلات انجام می دهد.

1

 ویتامین ب۱:

برای افراد عصبی،نگران و مضطرب مفید است.

توانایی مغز را زیاد می کند.

سو هاضمه را برطرف می کند.

به عملکرد صحیح قلب کمک می کند.

علائم کمبود ویتامین B۱ عبارتند از احساس خستگی و کم اشتهایی، یبوست، عصبی بودن، سو هاضمه، سردرد، گیجی، کمبود وزن، ضربان قلب و زود رنجی.

ویتامین ب۲:

ویتامین ب۲ برای عملکرد صحیح غده تیروئید و سوخت و ساز بدن مهم می باشد.
منابع مهم ویتامین ب۲: شیر، جگر و قلوه، بادام، پنیر، زردهٔ تخم مرغ، گندم، سبزیجات برگ سبز و غلات و سبزی شاهی…

ویتامین ب۳:

این ویتامین برای تولید هورمون تیروئید لازم است، این ویتامین زمانی که قند خون بالا می رود آزاد می شود.

مواد غذایی حاوی ویتامین ب۳ :سبوس گندم، جگر، تن، بوقلمون، مرغ، گوشت، تخم مرغ، ماهی سالمون (آزاد)، جو، پنیر، میوه خشک و برنج قهوه‌ای و مخمرآبجو

ویتامین ب۵:

ویتامین ب۵ سطح انرژی بدن را بالا می برد، این ویتامین برای سوزاندن چربی مفید است.
منابع غذایی این ویتامین: جگر و قلوه، گوشت، مرغ، آجیل، سبوس گندم، تخم مرغ، جو، لوبیا، نان گندم و سبزیجات برگ سبز

ویتامین ب۶:

این ویتامین برای هضم غذا موثر می باشد.منابع غذایی آن عبارتند از: سبوس گندم، جو، ساردین، مرغ، گوشت، برنج قهوه‌ای، کلم، میوه خشک و تخم مرغ.

ویتامین ب ۸:

این ویتامین بر روی انسولین تاثیر می گذارد و انسولین مستقیما روی کنترل قند خون تاثیر می گذارد.

ویتامین ب۹(اسید فولیک):

ویتامین ب۹ برای زنان باردار مفید است و برای تکامل لوله های عصبی و سلامت نخاع جنین مصرف می شود.
جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم بلبلی، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی)، مارچوبه، پرتقال و آجیل منابع غذایی این ویتامین هستند.

ویتامین ب ۱۲:

این ویتامین از اعصاب و سلول های خونی محافظت می کند، کمبود این ویتامین باعث بروز کم خونی می شود. منابع غذایی آن عبارتند از:جگر گوساله، ماهی آزاد، فیله گوساله، تخم‌مرغ. شیر سویا