در این پست از سایت علت،علائم و درمان سرطان رحم,انواع روش تشخیص و درمان سرطان دهانه رحم را قرار دادیم .سرطان رحم یکی از بیماری های غیر واگیر است که در گروه سنی مختلف در خانم ها و بانوان جوان اتفاق می افتد.سرطان رحم در بانوان با علائم هشدار دهنده و خطرناکی ماننددر صورتی که فرد یائسه نباشد، پریودهای سنگین با خونریزیهای شدید و غیر معمول باید به عنوان یک نشانه در نظر گرفته شود،خونریزی شدید در فواصل دو دوره پریود،همراه با این علائم، وجود بعضی علامتهای دیگر هم میتواند نشانهای از سرطان رحم باشد،رابطه جنسی دردناک که مدام تکرار شود،درد در قسمت لگن و پاها،درد در قسمت پایینی شکم،بی اشتهایی خود را ظهر می کند دیده می شود. ما در این پست به بررسی روند و روش های تشخیص و درمان سرطان رحم و سرطان دهانه رحم نیز پرداخته ایم. سایت استار بورس …
در ادامه از سایت استار بورس همراه ما باشید با علائم و نشانه های سرطان رحم+ انواع روش های تشخیص و درمان سرطان رحم . . .
سرطان دهانه رحم
یکی از شایعترین سرطانهای زنان، سرطان دهانه رحم (Cervical Cancer) است که بعد از سرطان سینه از جمله بیماریهای سخت در میان زنان به حساب میآید. سرطان رحم همانند دیگر سرطانها انواع مختلف خوشخیم و بدخیم دارد که با تشخیص به موقع و درمان درست، قابل درمان خواهد بود.
این نوع از سرطان بیشتر بعد از دوران یائسگی و با بالا رفتن سن در خانمها دیده میشود اما گاهی در سنین پایینتر نیز دیده شده است. تشخیص در مراحل اولیه باعث بالا رفتن ریسک درمان در این بیماری است. در این مطلب میخواهیم هر آنچه که در مورد سرطان دهانه رحم لازم است برایتان بگوییم. با آگاهی در مورد این بیماری و راههای پیشگیری از آن، میتوان در صورت ابتلا هم با آرامش بیشتری با آن روبرو شد. با ما همراه باشید.
سرطان دهانه رحم چیست؟
رحم، اندامی توخالی در بدن زنان است که جنین در آن پرورش پیدا میکند. زمانی رحم دچار سرطان میشود که سلولهای سالم در داخل لولههای رحم به دلایل مختلف و گاهی نامعلوم، به سلولهای بیمار تبدیل شوند.
سلولهای بیمار به تدریج رشد غیرطبیعی دارند که تبدیل به سرطان میشود. سرطان دهانه رحم یا سرطان آندومتر، بر اثر دلایل کاملا ناشناختهای در بدن ایجاد میشود. اما تحقیقات نشان میدهد که بعضی علائم و دلایل در میان زنان مبتلا به سرطان دهانه رحم مشترک بوده است. آگاهی از دلایلی که ریسک ابتلا به این سرطان را بالا میبرد، میتواند در پیشگیری و درمان آن کمک کند که برای آگاهی از این دلایل میتوانید به متخصص درمان سرطان مراجعه کنید.
ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم در چه کسانی بالاست؟
یکی از مهمترین دلایلی که میتواند باعث ابتلا به سرطان دهانه رحم شود، بر هم خوردن تعادل هورمونها در داخل رحم است. افزایش میزان استروژن در داخل رحم، زنگ خطری برای ابتلا به سرطان است. عوامل بسیار زیادی در ایجاد عدم تعادل هورمونها موثرند:
اضافه وزن: تقریبا در بیشتر زنان مبتلا به سرطان دهانه رحم، اضافه وزن دیده میشود.
دیابت: یکی از بیماریهایی که ریسک بر هم خوردن تعادل هورمونها و ابتلا به سرطان دهانه رحم را بالا میبرد، دیابت است.
فشار خون بالا: یکی دیگر از مواردی که در میان افراد مبتلا به سرطان رحم دیده شده، بالا بودن فشار خون است.
استفاده از داروی تاموکسیفن: این دارو برای درمان سرطان سینه تجویز میشود. مصرف طولانی مدت این دارو، ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم را نیز افزایش میدهد.
سابقه خانوادگی: کسانی که یکی از اعضای نزدیک خانواده مانند مادربزرگ، مادر یا خواهر انها مبتلا به سرطان رحم بوده، ریسک ابتلا به این بیماری را دارند.
البته باید توجه داشت که نه داشتن این شرایط باعث ابتلا به سرطان رحم میشود و نه نداشتن اینها مانع ابتلا. یعنی فرد با دیدن این علائم نباید بترسد و فکر کند که نکند من سرطان دهانه رحم دارم! اما بسیاری از این نشانهها را باید بسیار جدی گرفت و حتی با وجود نداشتن این عوامل پرخطر، باید مراقب سرطان دهانه رحم بود.
علائم سرطان دهانه رحم چیست؟
سرطان، بیماری خاموشی است. بیماری که تا زمان درگیر کردن بخش وسیعی از سلولها، خود را نشان نمیدهد. اما در مورد این بیماری، علائمی وجود دارد که باید به عنوان هشدارهای سرطان دهانه رحم آن را جدی گرفت. علائمی که زنگ خطر را برای زنان به صدا در میآورد، میتواند یکی از موارد زیر باشد:
_ خونریزی واژینال: خونریزیهای غیر طبیعی واژینال، میتواند یکی از نشانههای سرطان دهانه رحم باشد. هر چند که ممکن است فردی با این علامت، مبتلا به سرطان نباشد. اگر فرد یائسه باشد، ممکن است خونریزی ابتدا با ترشحات آبکی باشد و کم کم زیاد شود. از آن جایی که در دوارن یائسگی هر خونریزی غیرطبیعی است، پس این علامت در این سن باید جدی گرفته شود.
در صورتی که فرد یائسه نباشد، پریودهای سنگین با خونریزیهای شدید و غیر معمول باید به عنوان یک نشانه در نظر گرفته شود.
خونریزی شدید در فواصل دو دوره پریود
همراه با این علائم، وجود بعضی علامتهای دیگر هم میتواند نشانهای از سرطان رحم باشد.
رابطه جنسی دردناک که مدام تکرار شود.
درد در قسمت لگن و پاها
درد در قسمت پایینی شکم
بی اشتهایی
خستگی بسیار شدید
حالت تهوع بدون دلیل
کاهش وزن ناگهانی
مشاهده خون در مدفوع
مشاهده خون در ادرار
درد هنگام ادرار
آیا سرطان رحم کشنده است؟
این سوالی است که ذهن بسیاری از زنان را درگیر خود میکند. واقعیت این است که سرطان دهانه رحم، قابل پیشگیری است. خطرناک بودن این بیماری نشانهای برای مرگبار بودن آن نیست. در صورتی که با مشاهده علائم، فرد به موقع به پزشک زنان و زایمان مراجعه کند، سرطان به سرعت شناسایی شده و امکان درمان آن بسیار زیاد میشود.
انواع سرطان دهانه رحم
سرطان دهانه رحم را بر اساس شکل سلولهای سرطانی زیر میکروسکوپ به دو دسته تقسیم میکنند:
کارسینوم سلولهای اسکواموس یا سلولهای سنگفرشی: در این نوع از بیماری، سلولهای سرطانی در سطح سلولهای خارجی که به سمت داخل واژن میروند، تشکیل میشوند. یعنی در قسمتی خارج از رحم. این نوع از سرطان دهانه رحم، بیشترین تعداد سرطان را به خود اختصاص داده است.
آدنوکارسینوما: در این نوع از بیماری، سلولهای غدهای در درون رحم تشکیل میشوند.
⚠
تشخیص نوع سرطان برای یافتن بهترین روش درمانی و انجام اقدامات لازم، برای پزشک امری ضروری است.
تشخیص سرطان رحم
به محض اینکه با نشانهها و علائم مشکوک به پزشک زنان مراجعه میشود، پزشک، معاینات مختلفی را انجام میدهد تا دلیل مشکل و وجود سرطان احتمالی را بررسی کند.
معاینه واژینال: پزشک ابتدا با معاینه واژینال، دهانه رحم را بررسی میکند تا احتمال بیماریهای دیگر واژینال را نیز بررسی کند.
معاینه رحم: در این روش، پزشک با مادهای لغزنده دستش را به داخل واژن برده و دهانه رحم را از نظر اندازه بررسی میکند.
تست پاپ اسمیر: این تست یکی از مهمترین روشهای تشخیص سرطان رحم است و توصیه میشود که زنان سالانه این تست را انجام دهند. در این روش، پزشک، با وسیلهای بهنام اسپکولوم، هرگونه تغییر را در دهانه رحم بررسی میکند. سپس با برداشتن قسمتی از بافت رحم، آن را برای آزمایش ارجاع خواهد داد.
سونوگرافی ترانس واژینال (TVU): در این روش، یک اسکنر کوچک میلهای به داخل واژن فرستاده میشوود تا تصویری واضح از داخل رحم برای پزشک نشان دهد.
معاینه با روش هیستروسکوپی: در این روش، یک دوربین با ابزاری باریک از طریق واژن وارد رحم کرده و داخل رحم و اندومتریوم را بررسی میکند.
جراحی تشخیصی: اگر میزان بافتی که در پاپ اسمیر برداشته شده است برای تشخیص بیماری کافی نباشد، پزشک یک جراحی کوچک برای نمونه برداری انجام خواهد داد.