فیلر، ژل و بوتاکس موادی هستند که باعث جوانسازی و حجم دهی شده در نتیجه در زیبایی افراد تاثیر می گذارند، اما برای چه کسانی توصیه نمی شود!؟ یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، آقای دکتر مهدی قیصری با تاکید برای اینکه بعضی افراد نباید تزریق کنند، گفت:زنان باردار و زنان شیرده نباید بوتاکس و ژل تزریق کنند.

به گفته مهدی قیصری افارد دارای بیماری های التهابی و افرادی که دارای حساسیت هستند و سابقه حساسیت دارند نباید به فکر زیبایی و جوانسازی پوست با بوتاکس و ژل باشند. همچنین افراد زیر 18 سال و کودکان که تاکنون بررسی و تحقیقاتی در مورد تزریق در این قشر انجام نشده نباید تزریق کنند.

اگر قصد تزریق ژل و بوتاکس دارید حتما به مهارت و تجربه پزشک متخصص توجه کنید زیرا این تزریق تبحر و مهارت می خواهد و تزریق را توسط پزشکان مجرب و حرفه ای انجام دهید. بعضی افراد که بسیار به زیبایی خود اهمیت می دهند از طریق تزریق ویتامین ای به داخل پوست و غیره به زیبایی آنی خود می رسند و از عواقب و خطرات آن مطلع نیستند و اهمیت نمی دهند.

این مواد بسیار برای پوست و بدن مضر بوده و نباید به داخل پوست تزریق شود. علاوه بر ان بعضی افراد به دنبال تناسب اندام و حجم دهی در نقاط خاصی از بدن مانند سینه و باسن هستند. این اندام چون نیاز به تزریق بالایی دارد بنابراین برای پایین بودن هزینه بعضی افراد از مواد غیر استاندارد استفاده می کنند که خطرات بالایی دارد و بدن فرد ممکن است به صورت دائمی بد فرم شده یا دچار نکروز شود.

تزریق اشتباه به گفته دکنر قیصری می تواند عفونت وارد خون کرده و برای فرد کشنده باشد بنابراین بهتر است در مراکز معتبر و توسط پزشکان متبحر انجام شود. همچنین از مواد استاندارد و تایید شده توسط وزارت بهداشت برای تزریق و زیباسازی صورت و بدن استفاده کنید تا نتیجه بهتری دریافت کنید ولی چنانچه تزریق اشتباه انجام داده اید فورا به متخصص مراجعه کنید تا درمان شوید.

مهدی قیصری گفت: زنان باردار، مادران شیرده، افرادی که بیماری‌های التهابی داخلی دارند، کسانی که داروهایی مصرف می‌کنند که احتمال خونریزی را در آنها زیاد می‌کند و یا احتمال واکنش‌های حساسیتی را بیشتر می‌کند و افرادی که سابقه حساسیت قبلی به این مواد دارند، منع تزریق دارند.

وی تاکید کرد: تزریقات زیبایی در کودکان و افراد زیر ۱۸ سال بررسی نشده و عارضه‌های آن در این گروه سنی نیز مشخص نیست، بنابراین توصیه می‌شود در افراد زیر ۱۸ سال این تزریق صورت نگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه پزشک تزریق کننده ژل یا فیلر حتماً باید با نقاط قابل تزریق آشنا باشد، اضافه کرد:

متخصصان کاملاً با عمق تزریق و نواحی و نقاطی که احتمال خطر تزریق در آن وجود دارد آشنا هستند، بنابراین اگر قصد انجام هر تزریقی برای جوان‌سازی و یا زیباسازی دارید حتماً به متخصصانی که تجربه و دانش کافی دارند مراجعه کنید.
زنان باردار، مادران شیرده، افرادی که بیماری‌های التهابی داخلی دارند، کسانی که داروهایی مصرف می‌کنند که احتمال خونریزی را در آنها زیاد می‌کند و یا احتمال واکنش‌های حساسیتی را بیشتر می‌کند و افرادی که سابقه حساسیت قبلی به این مواد دارند، منع تزریق دارند.

وی ضمن ابراز تأسف از افزایش مراکز غیراستاندارد برای انجام اعمال زیبایی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد تنها به فکر زیباسازی آنی هستند، حتی حاضرند مواد غیر استانداردی مثل کپسول‌های ویتامین E که در واقع یک نوع ماده روغنی است را به پوست خود تزریق کنند، متأسفانه این مواد عوارض بسیار زیاد وحشتناکی را بعد از تزریق برای فرد رقم خواهد زد.

قیصری درباره تزریقاتی که در سایر نقاط بدن مثل سینه و باسن انجام می‌شود نیز هشدار داد: معمولاً سینه و باسن از مناطقی هستند که برخی خواهان حجم دهی بیشتر در این نواحی هستند.

وی ادامه داد: تزریقات چربی در سایر نواحی بدن اگر به صورت درست و توسط فرد متخصص انجام شود می‌تواند کارایی خود را داشته باشد ولی نکته مهم این است که در این نواحی چون حجم تزریق بالا است، اگر مواد غیر استاندارد استفاده کنید با عوارضی مثل نکروز یا بدشکلی دائمی بافت همراه خواهد بود.

قیصری با اشاره به اینکه عفونت، تورم و ایجاد ابسه از عوارض تزریق با مواد غیر استاندارد و در مراکز نامعتبر است، خاطرنشان کرد: در این موارد باید هر چه سریع‌تر برای خارج کردن این مواد از بدن به متخصص مراجعه شود.

وی هشدار داد: عفونت‌هایی که در پی تزریق اشتباه و با مواد غیراستاندارد انجام می‌شود، به راحتی وارد جریان خون شده و می‌تواند کشنده نیز باشد.