یکی از مهم ترین و پرکاربردترین وسیله ای که توی آشپزخونه باهاش سروکار داریم یخچال هستش.وسیله ای که حتی اگه یه روز هم از کار بیفته ممکنه کارای آشپزخونه رو عقب بندازه و برامون مشکل ایجاد بکنه. مثلا فکر کنید تو یه روز گرم تابستونی خسته و تشنه از راه رسیدین و دلتون یه نوشیدنی خنک می خواد، ولی متوجه میشین که یخچالتون خراب شده و از کار افتاده و مجبور میشین نوشیدنی تونو گرم میل کنین چه حالی بهتون دست میده؟

این وسیله ی پرکاربرد تقریبا توی همه ی آشپز خونه ها وجود داره و میتونیم بگیم قلب آشپزخونه به حساب میاد. ولی امان از روزی که ازش به درستی مراقبت و استفاده نشه ، اون موقع است که قلب آشپزخونمون مریض میشه و باید هزینه ی زیادی بابت تعمیر و حتی تعویضش پرداخت کنیم.

برای چند لحظه زندگی رو چند روز بدون یخچال تصور کنید!جایی تو خونه نیست که بشه گوشتا و سبزی های خریداری شده رو توش نگه داشت. پس باید هر سری به اندازه ی غذایی که میخوایم درست کنیم گوشت و مرغ یا سبزی بخریم.

میوه هارو باید همون روزی که میخریم مصرف کنیم و گرنه اگه چند روز بیرون بمونن دیگه خبری از میوه های تازه نیست و باید همشونو دور ریخت.و….

یخچال به دلیل نگه داری طولانی مدت از مواد غذایی و تازه نگه داشتن اون ها و همچنین با نظم دهی مناسبش نقش بسیار مهمی توی هر آشپزخونه داره و باعث آسون تر شدن کار انسان ها شده.

برای افزایش طول عمر یخچال و استفاده ی بهینه از اون باید مراقبت هایی انجام بشه تا کمترین آسیب به یخچال وارد بشه و توی هزینه ها صرفه جویی بشه.

ما توی این مقاله قصد داریم  15 راهکار برای افزایش عمر یخچال فریزر رو خدمت شما دوستان عزیز ارائه بدیم تا شما با مهم ترین اصول مراقبت از یخچال فریزر آشنا بشید و عمر یخچالتون رو افزایش بدید و به صورت طولانی مدت از اون استفاده کنید.

15 کار برای افزایش عمر یخچال فریزر

1. همیشه مراقب باشید محل قرار گرفتن یخچال و فریزر در کنار دستگاه‌های تولیدکننده گرما مثل اجاق گاز، پکیج آب گرمکن و شوفاژ (به ویژه در فصل زمستان نباشد.) گرمای این وسایل موجب هدر رفتن انرژی سرمایشی یخچال و خرابی موتور آن می‌شود.

2. اگر تصمیم دارید یخچال خانه‌تان را تکان دهید و از جایی به جای دیگر منتقل کنید باید مراقب باشید که دستگاه را پیش از حرکت دادن، 3 ساعت خاموش کرده و اجازه دهید گاز آن از جریان بایستد.

3. امروزه بخش موتور بسیاری از یخچال‌ها پوشش دارد اما اگر یخچال شما موتوری بدون پوشش دارد، قسمت موتور یخچال را نیز با جاروبرقی یا سشوار تمیز کنید تا مخفی‌گاه سوسک‌ ها نشود.

4. اگر کودکی دارید که بی‌‌دلیل در یخچال را باز می‌کند یا همسری دارید که به سندرم باز کردن بی دلیل در یخچال مبتلاست؛ به آنها آموزش‌های لازم را دراین زمینه بدهید. این کار موجب خروج هوای سرد و ورود هوای گرم به فضای یخچال شده و برای دستگاه مضر است.

5. برای پیشگیری از خش افتادن روی سطح یخچالتان سعی کنید همیشه از دستمال‌های ضد خش و مواد شوینده مناسب برای پوشش یخچال استفاده کنید. اگر ترجیح می‌دهید از مواد طبیعی برای شست و شوی سطح یخچال استفاده کنید پیشنهاد می‌کنیم نصف استکان سرکه را با یک لیوان آب مخلوط کنید و از آن برای پاکسازی سطح بیرونی یخچال استفاده کنید.

2

6.  یک علت داغ شدن بدنه یخچال فاصله کم آن با دیوار یا کابینت می باشد که در این حالت جریان هوا به خوبی صورت نخواهد گرفت و این سبب گرم شدن لوله های کندانسور در یخچال می شود. و این امر می تواند باعث کاهش طول عمر یخچال شود. بین دیوار و بخش پشتی یخچال و فریزر دست‌کم 20 سانتی‌متر فاصله بگذارید تا هوای پشت دستگاه به راحتی رد و بدل شود. این جریان گردش به پیشگیری از گرم شدن موتور دستگاه کمک می‌کند.

7. اجازه ندهید برفک یخچال یا فریزر  کل آن را بگیرد و در صورت بروز برفک هرگز از شی یا جسم تیز و خشن برای از بین‌بردن برفک‌ها استفاده نکنید.

8. برای توزیع یکنواخت گاز موجود در لوله‌های دیواره یخچال و فریزر مطمئن شوید که دستگاه شما روی سطحی صاف و بدون شیب قرار گرفته است.

9. از قرار دادن مواد خوراکی و غذاهای گرم و آب جوش در یخچال روشن خودداری کنید این کار انرژی موتور دستگاه را هدر می‌دهد.

10. هر 2 ماه یک بار لاستیک ها و درزگیرهای اطراف در یخچال و فریزرتان را چک کنید تا سریع متوجه پوسیدگی و پارگی آن شوید. پارگی این لاستیک‌ها موجب هدر رفتن انرژی و اصطلاک موتور دستگاه می‌شود.

11. از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف داخل یخچال و فریزر برای گردش هوا جلوگیری کنید.  این کار موجب می‌شود تا تهویه درون فضای یخچال به خوبی انجام نشود.

12. اگر یخچالتان بوی مواد غذایی را به خود گرفته و این موضوع شما را ناراحت می‌کند بهترین روش برای از بین بردن این بو استفاده از پک‌های آماده بوگیر یخچال یا کیسه زغال است. برای تهیه آن کافی است چند قطعه زغال کوچک را درون یک کیسه پارچه‌ای قرار داده و در یخچال بگذارید.

13.  برخی از قطعات پلاستیکی موجود در یخچال در برابر بوها مقاومت کمی دارند و به راحتی بوی مواد غذایی به آنها می‌ماند. برای پیشگیری از این مسئله همیشه مواد غذایی را خوب بسته‌بندی کنید.

14.  محل قرار دادن بطری در یخچال نباید زیاد سنگین شود، این امر سبب شکستگی این قسمت شده و در ضمن در نیز آسیب خواهد دید، بنابـراین از قــرار دادن چند بطری پر و سنگین در بخش بطری‌های یخچال پرهیز کنید.

15 . به منظور کنترل هر چه بیشتر و صرفه‌جویی در مصرف انرژی در زمستان از درجه‌های بین یك تا ۲ و در تابستان از درجه ۲ تا ۴ یخچال استفاده کنید.