غوره میوه نرسیده انگور با طعم ترش است، طبع آبغوره سرد می باشد و برای افرادی که طبع بدن آنها سرد است و کسانی که مشکل اعصاب دارند خوب نیست و ضرر دارد.

آبغوره ی که از غوره ی عسگری گرفته می شود کیفیت بسیار مناسبی دارد. آبغوره یک چاشنی بسیار خوشمزه است که برای ترش کردن غذا استفاده می شود و طعم دهی بهتری نسبت به آبلیمو دارد؛ آبغوره هم چنین باعث هضم بهتر غذا و لاغری می شود.
این نوشیدنی برای قاعدگی، دیابت، کم خونی، کاهش کلسترول بد، سرطان، کمردرد، تب، سل مفید می باشد.

آبغوره حاوی ویتامین C می باشد و درمان کننده بیماری اسکوربیت است؛ هم چنین ضد عفونی کننده کبد می باشد. قرقره کردن آبغوره باعث تسکین درد گلو می شود.
اگر بخاطر خوردن گرمی جات صورتتان جوش می زد از آبغوره استفاده کنید چون طبع این نوشیدنی سرد می باشد و بهترین آبمیوه برای درمان لک های صورت است.
آبغوره اشتهای بدن را زیاد می کند، یبوست را برطرف می کند. و اختلالات روده را بهتر می کند.

خانم های باردار، افراد دارای مزاج سرد، کسانی که ناراحتی های اعصاب دارند و دارای مشکلات گوارشی هستند بهتر است آبغوره مصرف نکنند.

تست آبغوره:

یک لیوان آبغوره مصرف کنید اگر بعد از خوردن آن چنین علائمی داشتید یعنی بیمار هستید و به فکر درمان آن باشید.

۱- آبغوره و فشار خون:

اگر بعد از خوردن یک لیوان آبغوره دچار سردرد شدید، یعنی شما فشار خون دارید.

۲- آبغوره و کبد:

اگر بعد از خوردن یک لیوان آبغوره دچار خشکی دهان شدید، یعنی از مشکلات کبدی رنج می برید.

۳- آبغوره و چربی خون:

اگر بعد از خوردن یک لیوان آبغوره دچار چسبناک شدن دهان شدید یا دهانتان کف کرد یعنی چربی خون دارید.

۴- آبغوره و قند خون:

اگر بعد از خوردن یک لیوان آبغوره دهانتان آب افتاد، شما دچار قند خون هستید.

ماندگاری آبغوره
اگر هنگام آماده کردن آبغوره (Sour Grape Juice) به چند نکته مهم توجه نکنید احتمالا بعد از گذشتن مدت زمان کوتاهی آبغوره شما کپک بزند و قابل استفاده نباشد. معمولا آبغوره در فصل تابستان آماده می‌شود و باید برای چندین ماه ماندگاری داشته باشد. برای نگهداری طولانی مدت آبغوره، حتما از غوره باکیفیت استفاده کنید. دقت کنید که دانه‌های غوره نباید خراب و له شده باشند.

غوره‌ها را به دقت پاک کنید و ساقه و برگ‌ها را کاملا جدا کنید. برای نگهداری آبغوره آن را در شیشه‌های خشک، تمیز و استریل بریزید. شیشه‌ها را باید کامل پر کنید و درب آن را ابتدا با یک تکه کیسه فریزر بپوشانید و سپس در شیشه را روی آن محکم کنید. برای اینکه هوا به داخل شیشه نفوذ نکند می‌توانید بعد از پر کردن شیشه‌ها یک قاشق روغن زیتون روی آن بریزید و سپس در شیشه را محکم کنید. روغن زیتون روی آبغوره را می‌پوشاند و مانع از نفوذ هوا به داخل شیشه می‌شود.

 

فوت و فن تهیه آبغوره خانگی
آبغوره را فقط در ظروف تمیز و شیشه‌ای نگهداری کنید، ظروف پلاستیکی برای نگهداری آبغوره مناسب نیستند.
غوره‌ها را تمیز بشویید و بعد درون یک آبکش بریزید تا آب آن‌ها گرفته شود سپس غوره‌ها را روی یک دستمال بزرگ نخی و تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند. اگر غوره‌ها به خوبی خشک نشوند احتمال کپک زدن آبغوره بالا خواهد رفت.

طرز تهیه آبغوره خانگی
آبغوره یا آب غوره عصاره غوره (میوه سبز رنگ و کال انگور) است که برای ترش کردن و طعم دادن به بسیاری از غذاها و سالادهای ایرانی کاربرد دارد و جایگزین خوبی برای آبلیموی تازه است.
زمان آماده سازی30دقیقه دقیقه
زمان پخت15دقیقه دقیقه
زمان کل45دقیقه دقیقه
مواد لازم
غوره به میزان لازم
نمک به میزان لازم
دستور العمل‌
غوره‌ها را به دقت پاک کنید و ساقه و برگ‌ها را کاملا جدا کنید.
غوره‌ها را تمیز بشویید و بعد درون یک آبکش بریزید تا آب آن‌ها گرفته شود سپس غوره‌ها را روی یک دستمال بزرگ نخی و تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
در مرحله بعد غوره‌ها را پس از خشک شدن در آبمیوه‌گیری ریخته و آب آن‌ها را بگیرید. می‌توانید غوره‌ها را درون مخلوط کن هم بریزید ولی در این صورت بهتر است از غوره بدون هسته استفاده کنید چون له شدن هسته آن‌ها باعث تغییر طعم آبغوره می‌شود.
غوره‌ها را پس از خشک شدن در آبمیوه‌گیری ریخته و آب آنها را بگیرید. آبغوره را از یک صافی یا پارچه تنظیف رد کنید و درون یک قابلمه بزرگ بریزید.
به میزان لازم نمک به آبغوره اضافه کنید و اجازه دهید آبغوره برای 15 دقیقه بجوشد و کمی غلیظ شود.
آبغوره را درون شیشه‌های تمیز و خشک و استریل شده بریزید و در شیشه‌ها را محکم ببندید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند.