?سیتوفیلوس اوریزائه، نام آفتی است که به بعضی از محصولات کشاورزی مثل ?برنج ،گندم ،?غلات و… حمله می کند. این آفت خطرناک نیست و مشکلی برای سلامتی انسان درست نمی‌کند اما به مواد غذایی آسیب می رساند.

فهرست دسترسی سریع

?این آفت در برنج ، پاک کردن و هم چنین درست کردن برنج را دشوار می کند.شپشک برنج یک نوع آفت ریز است که اندازه آن حدود ۲ الی ۳ میلی متر و رنگ آن قهوه ای است.

ترفند های از بین بردن شپشک های برنج

ترفند های از بین بردن شپشک های برنج

لارو این حشره سفید رنگ بوده و پا ندارد، می تواند تنهایی پرواز کند و در تاریکی جذب نور می شود.

شپشک به برنج و غلات حمله می کند و سوراخی را در برنج ایجاد می کند.شپشک بالغ می تواند حدود ۳۰ روز زنده بماند.

شپشک می تواند در طول عمر خودش ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخم بگذارد. این شپشک ها موجب عفونت و یا انتقال بیماری نمی شود‌.

ترفند هایی برای رفع شپشک?

1

۱- استفاده از تله های چسبناک:
شپشک ها قوی نیستند و جذب نوارهای آن می شوند و می میرند.

۲- استفاده از آب جوش:
برای از بین بردن شپشک برنج ها، آب جوش روی آنها بریزید، آب جوش باعث از بین رفتن تخم ها و خود شپشک می شود.

۳- قرار دادن برنج در فریزر:
برنج را به مدت ۴ روز در فریزر نگه داری کنید و بعد بسته بندی کنید.

۴- استفاده از برگ بو:
برگ بو یا برگ چریش را در کیسه برنج خود قرار دهید تا شپشک های آن از بین برود.

۵- استفاده از میخک:
کمی میخک درون سطل برنج قرار دهید تا حشرات و شپشک ها از بین برود.