برنج باسماتی اغلب در غذاهای هندی مورد استفاده قرار می گیرد.این نوع برنج دانه بلند و معطر است و در کنار غذاهای هندی طعمی بی نظیر دارد.
برنج یکی از اصلی ترین مواد غذایی سفره های مردم به حساب می آید، این ماده غذایی حتی با گذشت زمان و افزایش قیمت باز هم همچنان قوت غالب مردم است. برنج جز دسته غلاتی است که پر از مواد مغذی و مفید می باشد، برنج انواع مختلفی دارد از جمله: ایرانی، هندی، پاکستانی، تایلندی و ژاپنی. برنج باسماتی به دلیل دانه بلند و کشیده بودن به نام باسماتی معروف شده است.
برنج باسماتی علاوه بر دانه بلند بودن، دارای ویتامین و اسیدهای لازم برای بدن می باشد.
میزان کلسترول این برنج کم بوده و این باعث مصرف بیشتر این برنج می شود.
اینبرنج در کشور های هندوستان و پاکستان کشت می شود.
مشخصات برنج باسماتی:
باسماتی به معنای معطر می باشد، برنج باسماتی اغلب در هندوستان کشت می شود، دارای طعمی سبک است و هنگام پخت تا دوبرابر قد می کشد و دارای دونوع سفید و قهوه ای میباشد.
برنج باسماتی چون در خاک هایی کشت می شود که از آب های معدنی تغذیه می شوند، سرشار از ویتامین هاست و ارزش غذایی بالایی دارد.
تفاوت برنج باسماتی با برنج ایرانی این است که برنج باسماتی دانه بلند تر و به شکل سوزن می باشد.
عطر و طعم برنج ایرانی و باسماتی نیز باهم متفاوت است.
تفاوت دیگر این دو نوع برنج در پخت آنهاست، برنج باسماتی آب بیشتری احتیاج دارد.
خواص برنج باسماتی:
۱- پایین بودن سطح آرسنیک:
آرسنیک یکی از فلزات سنگینی است که برای بدن مضر بوده و در برنج بیشتر از سایر غلات وجود دارد.
این ماده خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها را ایجاد می کند.
۲- دارای مواد مغذی:
حاوی ویتامین B ، مانند اسید فولیک، تیامین، و نیاسین می باشد.
۳- یک غلات کامل است:
مصرف منظم غلات، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.
غلات کامل دارای هر ۳ بخش جوانه، سبوس و اندوسپرم می باشد.
اولین نفر باشید دیدگاهی ثبت میکند