رعایت کردن نکاتی ساده در پخت و پز باعث سلامت غذای شما می شود و از مسمومیت غذایی جلوگیری می شود. زمانی که برای خود یا خوانواده تان غذا درست میکنید مراقب نکات ریز زیر باشید تا از مسمومیت غذا جلوگیری شود. میکروب سالمونلا در غذاهای نیمه پز وجود دارد و مقدار کم آن باعث مسمومیت غذایی می شود و فقط یک طعم کوچک غذا با سم بوتولیسم باعث فلج یا حتی مرگ می شود.

اشتباهات رایج آشپزی

اشتباهات رایج آشپزی

 

اشتباه های رایج پخت و پز :

با رعایت نکات ساده از خود و خانواده می توانید محافظت کنید و از مسمومیت های غذایی جلوگیری کنید‌.

بانوان مدت زمانی از تایم روزانه خودشان را در آشپزخانه می گذرانند و به پخت و پز غذا برای اعضای خانواده مشغول می باشند.

به همین منظور برای درست کردن غذای سالم و اصولی باید نکاتی را رعایت کنند تا خود و خوانواده شان دچار مشکل نشوند.

گاهی اوقات یک اشتباه ساده در رسیدگی یا تهیه غذای مصرفی باعث ایجاد بیماری های جدی برای شما می شود‌.

۱- نیم پز کردن گوشت،مرغ ، بوقلمون، غذاهای دریایی یا تخم مرغ

غذاهای گفته شده را به هیچ عنوان نیم پز نخورید، نیم پز این مواد باعث مسمومیت شما می شود.

۲- ذوب کردن یا خواباندن مواد روی میز کار آشپزخانه:

غذاها را در یخچال نگهداری کنید و برای ذوب کردن از ماکروفر استفاده کنید.

۳- نگهداری غذا به مدت طولانی بیرون یخچال:

میکروب ها خیلی سریع در دمای اتاق تکثیر می شوند و در غذاهای فاسد شدنی مثل گوشت، مرغ ، بوقلمون، غذاهای دریایی تخم مرغ، غذاهای دریایی و … رشد می کنند.

۴- پوست کندن میوه و سبزیجات بدون اینکه پوست آنها را بشویید:

سبزیجات و میوه ها روی پوست شان دارای میکروب هستند وقتی شما آنها را پوست می کنید میکروب به داخل آنها نفوذ می کند.

۵- نشستن دستها:

میکروب های روی دستان شما روی غذا می نشینند و آن را آلوده می کنند. شستن دستها موقع تهیه غذا، خوردن غذا، قبل و بعد از دستشویی و یا تعویض پوشک ضروری است.

۶- خوردن غذاهای پرخطر در صورت احتمال مسمومیت غذایی:

افراد بالای ۶۵ سال، کودکان زیر ۵ سال ، کسانی که داروی خاص مصرف می کنند و هم چنین افرادی که مشکلات سلامتی دارند و توان بدنی کافی ندارند ، نباید هر غذایی را مصرف کنند.

این افراد نباید محصولات غذایی زیر را مصرف کنند:

_ محصولات حیوانی نیم‌پز یا خام (مانند گوشت، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ یا غذاهای دریایی)

_ جوانه‌های خام یا کم پخته

_ شیر و آبمیوه غیر پاستوریزه (خام)

_ پنیر نرم یا لاکتیکی مگر اینکه بر روی برچسب غذایی ساخته شده با شیر پاستوریزه باشد.

۷- گوشت خام را در بشقابی که گوشت پخته را گذاشتید نگه ندارید:

میکروب های گوشت خام به گوشت پخته منتقل می شود و باید آنها را در ظرف های جداگانه بگذاریم، این مورد درباره مرغ و غذاهای دریایی هم صدق می کند.

۸- مزه کردن یا بو کردن غذا:

نمی توانید با مزه کردن یا بو کردن غذا بفهمید که دجار مسمومیت شده است یا خیر؟!
مواد غذایی را به صورت ایمن درون یخچال قرار دهید .

۹- شستن گوشت ، مرغ و بوقلمون بدون رعایت نکات بهداشتی:

شستن مرغ و گوشت می تواند میکروب ها را روی سینک آشپزخانه شما پخش کند و شما این میکروب ها را مجددا وارد سالاد و یا میوه وارد کنید‌.

بعد از شستن مرغ و گوشت سینک ظرفشویی و وسایلی که با آنها در تماس بودند را خوب بشویید تا آلودگی باقی نماند.