کماج یکی از نان‌های محلی بسیار خوشمزه مردم منطقه خراسان شمالیست و با توجه به اینکه این نان هیچ گونه مواد افزودنی در پخت آن به کار نمی‌رود دارای طرفداران زیادی است. در ادامه این مطلب روش پخت نان کماج را مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.پ

کماج در اصل نوعی شیرینی همدانی می‌باشد که روش آن شیرینی همدانی با این کماج کمی متفاوت است.در واقع می‌توان گفت نوعی دیگر کماج مازندرانی وجود دارد که دستور تهیه آن مشابه همین مورد است که ما می‌خواهیم توضیح دهیم.

شما می‌توانید این کماج خوشمزه را در خانه تهیه کنید و به عنوان عصرانه مصرف کنید و از طعم خوشمزه آن لذت در کنار خانواده خود لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه کماج

  • آرد برنج 2 لیوان
  • آرد قنادی 1 لیوان (هرچقدر که آرد قنادی بیشتر باشه کماج نرمتر میشه ,پس اگه خواستین کماج نرم تری داشته باشین میتونین از میزان آرد برنج کم کنین و به همون میزان به آرد قنادی اضافه کنین )
  • ماست نصف لیوان
  • تخم مرغ 3 عدد
  • زیره سیاه ساییده شده یک قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
  • زردچوبه دو قاشق چای خوری یا زعفران به میزان لازم برای رنگ گرفتن کماج
  • (من چون زعفرون نداشتم از زردچوبه استفاده کردم) نمک نصف قاشق چای خوری.
  • گردو و خرما به سلیقه

طرز تهیه کماج

در مرحله اول آرد برنج رو با یک و نیم لیوان آب مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه زمان می‌دهیم تا درون آب کاملاً خیس بخورد.

سپس مخلوط آب و آرد و تمامی موادی که در بالا گفته شده را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. اگر احساس کردید که میزان زعفران یا زردچوبه آن کم است؛ می‌توانید به آن اضافه کنید و این کاملاً سلیقه‌ای است. در این مرحله خرما و گردو را هم به مواد بیفزایید.

حالا نیاز به یک تابه داریم. تابه مناسب را انتخاب کرده روی حرارت قرار می‌دهیم. مقداری روغن درون آن می‌ریزیم تا به جوش آید. سپس با استفاده از قالب یا یک ملاقه مواد رابه صورت قالبی درون تابه در می‌آوریم.

هنگامی که یک طرف کماج طلایی شد آن را برگردانید تا قسمت دیگر هم به رنگ طلایی در بیاید. شما می‌توانید کل مواد را درون یک تابه بریزید و پس از طلایی شدن قسمت دیگر آن ها را هم بچرخانید تا بپزد و طلایی شود.

این کماج را می توانید با شیره خرما، شیره انگور و یا هر مربایی که در منزل دارید و از طعم آن لذت می‌برید میل نمایید.

نکته مهمی که در تهیه این کماج وجود دارد این است که اگر می‌خواهید کماج خود را شیرین‌تر کنید می‌توانید به آن مقدار بیشتری شکر اضافه کنید اما باید توجه کنید که هنگام سرخ کردن در روی حرارت کماج نسوزد و حرارت خیلی کم باشد.