حلوا بهترین و خوشمزه ترین خوراکی برای نذری دادن در ایام محرم و صفر است. ممکن است هر از گاهی هوس حلوا کرده و درخانه برای خودتان بپزید اما برای نذری دادن به این دلیل که مقدار زیادی باید پخته شود فوت و فن های خاصی لازم است همچنین مقدار مواد اولیه باید بسیار دقیق و به اندازه باشد. در غیر این صورت حلوای شما به رنگ و مزه ی دلخواه نبوده و شاید حتی خراب هم شود که این اتفاق برای شما هم از نظر هزینه و هم وقت، گران تمام خواهد شد. برای اینکه با اطمینان برای مراسماتون حلوا بپزید تکنیک هایی را که در این بخش برایتان آماده کرده ایم مطالعه بفرمایید. هم چنین چند مدل طرز تهیه ی حلوای مجلسی را میتوانید یاد بگیرید تا حلوای شما تکراری نباشد.

11 تکنیک فوق العاده برای تهیه ی حلوای نذری/خوشمزه ترین حلوایی میشه که تا حالا خوردی

11 تکنیک فوق العاده برای تهیه ی حلوای نذری/خوشمزه ترین حلوایی میشه که تا حالا خوردی

تکنیک های خوشمزه شدن حلوا

1- تهیه آرد مناسب

برای اینکه حلوای شما بافت لطیف تر و طعم بهتری داشته باشد، برای تهیه آن از آرد نان سنگک استفاده نمایید. آرد سبوس‌دار گلوتن پایینی دارد و به همین دلیل حلوا را لطیف‌تر می‌کند اما آرد نانوایی سبوس گرفته حلوای شما را سفت و کشدار می‌کند.

2- الک کردن آرد

برای اینکه آرد شما در حین پخت حلوا گلوله گلوله نشود، بهتر است قبل از تهیه حلوا آن را دو بار الک نمایید. الک کردن باعث سبک شدن آرد نیز می شود و مشکل گلوله شدن را برطرف خواهد کرد.

3- روغن مناسب برای تهیه حلوا

برای تهیه حلوا تنها از روغن جامد و کره استفاده نکنید. درست است با کره طعم و نرمی بهتری به حلوا می دهیم اما برای تفت دادن آرد مناسب نیست و زود می سوزد.

روغن جامد نیز می‌بندد و منظره و مزه بدی پیدا می‌کند پس اگر می خواهید از روغن جامد و کره در تهیه حلوا استفاده نمایید، حتما با روغن مایع مخلوط کنید.

4- تفت دادن آرد با روغن

یکی از ترفندهای بسیاری از کدبانوهای ایرانی برای تهیه حلوای خوشمزه این است که آنها ابتدا روغن را در ظرف مناسبی ریختی و روی شعله اجاق گاز قرار داده و سپس با آرد را درون روغن تفت می دهند تا رنگ آرد تغییر کرده و طلایی شود. تفت دادن آرد بدون روغن روی طعم حلوا تاثیر نامطلوب دارد.

5- مقدار تفت دادن آرد

یکی از نکاتی که بر طعم و رنگ حلوا اثر می گذارد، مقدار تفت دادن آرد می باشد، توجه نمایید آرد را باید با ملایمت سرخ کنید تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزه‌ی حلوا تلخ می‌شود و شکل ظاهری آن نیز یک‌رنگ و یک‌دست نمی‌شود.

6- استفاده مناسب از میزان روغن و کره

بیش از اندازه از روغن استفاده نکنید زیرا سبب می شود روغن ببندد و کم‌تر از معمول استفاده کردن از روغن نیز باعث ترک خوردن حلوا می‌شود. اگر حلوایی که تهیه نموده اید، به دلیل اضافه‌کردن بیش از اندازه روغن شل بود، قبل از اضافه کردن شربت مقدار دیگری آرد اضافه کنید و آن را با حلوا تفت دهید.

7- افزودن شکر به اندازه

برای تهیه شهد حلوا آب را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید، سپس شکر را به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید تا جایی که شکر کاملا در آب حل شود.سپس حرارت را خاموش کنید در این مرحله حتما شهد را بچشید تا خیلی شیرین یا خیلی بی مزه نباشد.

8- شیره انگور به جای شکر

برای کش دار شدن حلوایتان به جای شکر از شیره انگور در پخت آن استفاده کنید. شیره انگور طعم متفاوتی را به حلوا می بخشد و در بسیاری از مناطق کشور افزودن آن به حلوا مرسوم است.

9- استفاده از زعفران

برای خوشمزه شدن حلوا مقداری زعفران را به شهد اضافه کنید، زعفران حلوا را باید درشت‌ نباشد چون در حلوا دیده می‌شود.

10- استفاده از گلاب و عرق هل

برای خوش طعم و عطر شدن حلوا مقداری گلاب و عرق هل به شهد حلوایتان اضافه نمایید.

11- نجوشاندن شهد

برای جلوگیری از شکرک زدن حلوا شهد را نجوشانید و به محض حل شدن شکر در آن و گرم شدنش آن را از روی اجاق بردارید. شربت را سرد به حلوا نیافزایید زیرا مخلوط‌ کردن حلوا سخت می‌شود و انسجام کافی در حلوا به دست نمی‌آید، بهتر است شربت باید با دمای گرم به حلوا اضافه نمایید.

طرز تهیه حلوا نذری با یک کیلو آرد

مواد لازم به شرح زیر است:

1.آرد گندم یا سنکگ ۱ کیلوگرم
2.روغن ۶۰۰ گرم
3.آب ۴ پیمانه
4.شکر ۴ پیمانه
5.گلاب ۱ و ۱/۳ پیمانه
6.زعفران دم کرده ۲/۳ پیمانه
7.هل سابیده شده ۲ ق چای خوری

1- ابتدا باید آرد داخل تابه الک کنید تا پوک شود و بافت حلوا شما نرم تر شود. سپس به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ آرد کمی تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود. دقت کنید باید حرارت متوسط باشد و حدود ۱ تا ۲ درجه آرد تغییر رنگ دهد.

2- حالا باید روغن جامد یا مخلوط روغن جامد و مایع را اضافه کنید و آرد را خوب سرخ کنید تا رنگ آن تیره شود. هرچقدر آرد بیشتر داخل روغن سرخ شود رنگ حلوا تیره تر می شود. این مرحله ممکن است ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول بکشد، در همین حین باید شربت حلوا را نیز تهیه کنید.

3- آرد و روغن را هم بزنید و داخل یک قابلمه آب و شکر و هل و زعفران و گلاب را بریزید و هم بزنید و صبر کنید تا دانه های شکر ذوب شود ولی به قوام نرسد. زیرا غلیظ شدن بیش از اندازه شربت باعث خشک شدن حلوا می شود. پس بعد از یک قل زدن شکر قابلمه شربت از روی حرارت بردارید و همچنان مشغول سرخ کردن آرد باشید تا به رنگ دلخواه برسد.

4- وقتی آرد خوب سرخ شد باید قابلمه را از روی حرارت بردارید یا حرارت را خیلی کم کنید و در این مرحله مراقب باشید و به آرامی شروع به اضافه کردن شربت به مواد کنید و هم بزنید تا حلوا شکل بگیرد. سریع و تند باید هم بزنید تا حلوا سط قابلمه جمع شود و در انتها دو دسته تابه را بگیرید و حلوا را گهواره کنید. نوش جان

طرز تهیه حلوا به تعداد ۴۰ تا ۵۰ نفر

  1. آرد گندم ۶۰۰ گرم
  2. روغن مایع ۳۵۰ گرم
  3. کره (یا روغن حیوانی) ۱۰۰ گرم
  4. شکر ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم
  5. محلول زعفران نیم مثقال
  6. آب ۳ لیوان (۷۵۰ میلی‌لیتر)
  7. گلاب غلیظ ۱۰۰ میلی‌لیتر

شکر و آب و با هم روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد.

نزدیک جوش شد زعفران را اضافه کنید و بعد به جوش اومدن شعل را خاموش کرده و گلاب و هل را اضافه کنید.

آرد را تفت بدید تا زمانی که رنگش تغییر کنه. من با شعله متوسط یک ربع تفت دادم.

بعد آرد را الک کرده و دوباره روی شعله بگذارید و روغن را بهش اضافه کنید. یک ربع تا بیست دقیقا تفت بدید.

هل را اضافه کرده و در پایان شهد را بریزید و تند تند مخلوط کنید تا خوب جمع بشه.

حین هم زدن کمی کره اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد اینکه حلوا خوب مخلوط شد و خودشو گرفت داخل ظرف سرو ریخته و تزیین کنید.

طرز تهیه حلوا نوتلا

    1. پیمانه آرد سبوسدار
    2. پودر قند ۱ قاشق
    3. روغن ۲ قاشق
    4. کره ۲ قاشق
    5. نوتلا ۱ قاشق
    6. شکلات یک قاشق

آرد را تفت می دهیم. مخلوط روغن و کره را بعد از اینکه رنگ آرد برگشت بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. بعد شعله را خاموش می کنیم و پودر قند را بهش اضافه می کنیم.

در این حالت باید یک خمیر سفت داشته باشیم.

اگر خیلی سفت بود کمی روغن و اگر شل بود کمی آرد تفت داده شده بهش اضافه می کنیم.

در آخر هم نوتلا و شکلات بن ماری شده را بهش اضافه می کنیم و در قالب های سیلیکونی یا بشقاب می ریزیم و به مدت ساعت داخل فریزر میگذاریم.

بعد میتوانید آن را تزیین و میل کنید.