روغن های گیاهی از سبزیجات و دانه هایی بوجود آمدند که می توان از آنها روغن گرفت ، روغن نقش مهمی در رژیم غذایی انسانها دارد. از روغن ها برای پخت و پز، تهیه سالاد و سرخ کردن استفاده می شود روغن های گیاهی از چربی های سالم تشکیل شده است.

مصرف بیش از حد هر ماده غذایی برای سلامتی انسان ضرر دارد، روغن هم از این قاعده مستثنا نیست و زیاده روی در مصرف روغن و غذاهای چرب باعث افزایش بیش از حد کلسترول، فشار خون بالا و نارسایی قلبی می شود‌، هم چنین احتمال بروز بیماری هایی مثل دیابت، سرطان، بیماری های کبدی و کلیوی را افزایش می دهد.

خوراکی های جایگزین روغن نباتی

خوراکی های جایگزین روغن نباتی

روغن از ویتامین E , توکوفرول، امگا ۶، امگا ۳ ، چربی های غیر اشباع و چربی های اشباع شده تشکیل شده است.

امگا ۳ یک ضد التهاب است و افرادی که از ناراحتی های قلبی، پوستی و گوارشی ناراحت هستند، بسیار مفید است.

امگا ۶ هم یکی از چربی های مفید برای بدن می باشد. اما زیاده روی در مصرف آن باعث ضررهای بسیاری برای بدن می شود.

اگر قصد دارید مصرف چربی خود را کاهش دهید از روغن های گیاهی استفاده کنید.

۱- مارگارین:

مارگارین دارای طعمی شبیه کره می باشد، قبل از استفاده مارگارین آنرا ذوب کنید. مارگارین جایگزین خوبی برای روغن های نباتی می باشد.

۲- کره:

کره از شیر تولید می شود و جایگزین خوبی برای روغن های نباتی می باشد، دمای طبخ کره نسبت به سایر روغن ها پایین است.

۳- ماست:

استفاده از ماست پرچرب، چربی غدا را تامین می‌کند، گزینه ی مناسبی برای پخت کیک می باشد.

۴- پوره سیب:

پوره سیب تامین کننده رطوبت غذا می باشد،پوره سیب به تنهایی برای پخت و پز استفاده نمی شود و باید ترکیبی استفاده شود. پوره سیب برای رژیم های لاغری استفاده می شود‌.

۵- موز:

باعث تامین رطوبت غذا می شود بدون اضافه کردن چربی می باشد، موز دارای طعم مشخص است .